Menu
Dulciuri / Prajituri

Inghetata cu lemon curd si afine

Stiti ca v-am mai povestit eu despre frumoasa provocare Cutia Misterelor, a carei gazda am omoarea sa fiu in aceasta luna. Ingredientele cutiei nu-mi dau pace, asa incat, dupa biscuitii cu mac si lamaie, am zis ca lamaia nu ar fi vedeta, daca nu as pregati o crema de lamaie, un lemon curd delicios. Asa ca odata pregatit curdul de lamaie, am oscilat intre alte cateva idei si a iesit castigatoare o delicioasa inghetata.
Nu-mi pare rau ca am ales-o, are o textura cremoasa, o aroma mai mult decat placuta, si chiar racoritoare mai ales ca termometrele arata iar caldura mare.



Timp de preparare: 40 min
Nr. portii: 10

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • pentru crema de lamaie:
  • 3 galbenusuri
  • 2 lamai
  • 4 linguri zahar brut
  • 80 gr unt de casa
  • 400 gr mascarpone
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar alb pudra
  • afine

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.
Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste galbenusuri si amestecam. Punem vasul pe foc si amestecam cu un tel continuu pana capata consistenta crema, apoi adaugam untul si mai lasam cateva minute pe foc. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Albusurile le batem spuma, apoi adaugam zaharul pudra si mixam in continuare, apoi mutam vasul pe baie de aburi si mixam pana cand devine inchegata bezeaua. Dam deoparte.

Branza mascarpone o mixam un pic cu mixerul, apoi adaugam crema de lamaie si o incorporam, apoi adaugam bezeaua si la fel o incorporam. Vom obtine o crema cu consistenta lejera, pufoasa.

Amestecam cateva afine in crema, apoi o turnam intr-o forma (eu am folosit una de silicon) si o dam la congelator pentru minim 6 ore.
Eu nu am mai amestecat in ea, si a iesit grozav!

[/preparare]

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.