Aceasta Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune este una mega delicioasa, un desert pe cat de rapid si usor de facut, pe atat de gustos si racoritor, ideal pentru cei mici, dar si pentru cei mari. Trebuie sa o incercati si voi.
Am pregatit-o foarte usor cu ajutorul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Mai multe retete pregatite la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

A fost gata in 20 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea sau sa trebuiasca sa amestec mereu sa nu se arda.

Am folosit alaturi de lapte si putina smantana lichida dulce care s-a transformat intr-o branzica fina si la fel de dulce si buna.
Am savurat cu capsuni mici si dulci din gradina bunicilor. Piticii au papat cu pofta, iar eu m-am bucurat de reusita.

Despre acest aparat de gatit sub presiune:

→ 4 moduri de preparare – gătit rapid (sub presiune), gatirea lentă, saute sau abur.
→ 8 setări rapide de gătit pentru o varietate de mese rapide și sănătoase, prin simplă atingere a unui buton.
→ Control digital cu o singură atingere cu capacitate de pornire programată.
→ Capac cu închidere etanș.

Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>>  http://bit.ly/2MsBeu5

 

budinca orez budinca orez budinca orez budinca orez

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 4 Complexitate: usoara

Ingrediente

  • 1 l lapte de vaca (sau vegetal)
  • 200 ml smantana lichida
  • 80 gr indulcitor natural din stevie (sau zahar)
  • 1 praf sare
  • 200 gr orez cu bob mare
  • 200 gr capsuni de gradina

Mod de preparare

Aceasta Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune este gata cat ai zice capsuni. :))

In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se toarna laptele rece, smantana lichida, un praf de sare. Se adauga indulcitorul, apoi orezul spalat.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Rice/Risotto si timpul de 20 min, cu presiune Low.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.
Dupa terminarea programului, se deconecteaza aparatul de la curent si se asteapta sa se degaje aburul in mod natural.

Dupa 15-20 minute, cu ajutorul unui cleste de bucatarie, se deschide supapa de aburi, aceasta eliberand ce a mai ramas din aburul adunat in timpul gatirii.
Se desface capacul aparatului.
Budinca se portioneaza in cupe de ceramica si se decoreaza cu capsuni proaspete.
Se tine la rece pana in momentul servirii, dar pofticiosii o pot savura si calda. Este la fel de buna!
Sa va fie de folos!

   

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive