Imi plac mult deserturile pe baza de cafea, asa ca au venit la marele fix acesti Biscuiti cu cafea umpluti cu crema tartinabila.
Am pregatit un aluat simplu de biscuiti, am ales sa le dau forma de inimioara (sa fie in ton cu Valentinul sau cu Dragobetele), si i-am umplut cu delicioasa crema tartinabila cu unt de arahide si cacao de la Green Sugar.
Este foarte gustoasa, la fel si untul de arahide. Mie de fel nu imi place untul de arahide pe care l-am luat din comert, are un gust neplacut pentru mine fiind foarte dulce si sarat in acelasi timp. Nu acelasi lucru il pot spune si despre untul de arahide de la Green Sugar care este foarte gustos.
Le puteti gasi pe www.greensugar.ro, vi le recomand cu toata inima, veti gasi acolo si lista de ingrediente din care sunt facute, asa ca e totul la vedere.
Revenind la acesti biscuiti, va recomand sa ii pregatiti si sa ii imprieteniti cu cafeaua de dimineata, sunt deliciosi!
Timp preparare: 1 h 20 min Nr. portii: 8-10 Dificultate: medie
Ingrediente Biscuiti cu cafea umpluti cu crema tartinabila:
- 100 gr unt moale
- un praf sare
- 30 gr Green Sugar Gold
- 30 ml cafea espresso
- 2 lg cacao neagra
- 2 lgte rom
- 180 (200) gr faina de grau
- 1 vrf cutit bicarbonat de sodiu
- crema tartinabila cu unt de arahide si cacao
Mod de preparare Biscuiti cu cafea umpluti cu crema tartinabila:
Intr-un castron, se pun untul moale, un praf de sare, indulcitorul, cacaua si romul.
Se amesteca usor cu o spatula, apoi se adauga cafeaua calduta. Se amesteca putin sa se incorporeze si cafeaua, apoi se adauga faina cu un vrf cutit de bicarbonat de sodiu.
Se omogenizeaza compozitia, nu trebuie framantat excesiv. Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate, se portioneaza in doua jumatati.
Se intinde fiecare in strat foarte subtire, 0,5 mm.
Se decupeaza discuri cu diametru similar formei de biscuiti.
In mijlocul discului, se asaza 1/2 lingurita de crema tartinabila cu unt de arahide si cacao. Se acopera cu alt disc si se formateaza cu ajutorul presei de biscuit.
Biscuitii obtinuti se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, apoi se pun la rece minim 20 minute.
Se scot si se coc in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute.
Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se lasa la temperat.
Se servesc alaturi de o cafea sau un ceai. Sunt foarte, foarte gustosi.
Sa va fie de folos!
Se amesteca usor cu o spatula, apoi se adauga cafeaua calduta. Se amesteca putin sa se incorporeze si cafeaua, apoi se adauga faina cu un vrf cutit de bicarbonat de sodiu.
Se omogenizeaza compozitia, nu trebuie framantat excesiv. Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de o jumatate de ora.
Dupa ce a stat la rece, aluatul se scoate, se portioneaza in doua jumatati.
Se intinde fiecare in strat foarte subtire, 0,5 mm.
Se decupeaza discuri cu diametru similar formei de biscuiti.
In mijlocul discului, se asaza 1/2 lingurita de crema tartinabila cu unt de arahide si cacao. Se acopera cu alt disc si se formateaza cu ajutorul presei de biscuit.
Biscuitii obtinuti se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, apoi se pun la rece minim 20 minute.
Se scot si se coc in cuptorul preincalzit, la 160 grade C, timp de 15-20 minute.
Dupa ce s-au copt, se scot din cuptor si se lasa la temperat.
Se servesc alaturi de o cafea sau un ceai. Sunt foarte, foarte gustosi.
Sa va fie de folos!
No Comments