Menu
Dulciuri / Fara zahar

Tarta cu crema de mandarine si bezea

Va spun de la inceput, este un deliciu aceasta Tarta cu crema de mandarine si bezea. Sunt foarte incantata de cum a iesit. Pozele nu sunt grozave, dar gustul DA!  

Mai multe retete tarte 

Blatul fraged (am folosit ou in compozitie ca sa iasa usor pufos), crema fina de mandarine, bezeaua spumoasa si crocanta, sii… totul fara zahar.
Daa, acest desert delicios nu contine zahar.
Am folosit indulcitor natural Green Sugar, am avut niste oua proaspete de tara, niste mandarine dulci si suculente, iar totul a iesit mai mult decat perfect. Poate putin prea dulce pentru gustul nostru, insa delicioasa.
Crema usor acrisoara in contrast cu bezeaua dulce a facut senzatie <3
Cu siguranta o veti savura si voi cu ochii inchisi! <3

tarta cu crema tarta cu crema tarta cu crema tarta cu crema

Timp preparare: 1 h Nr. portii: 5 Dificultate: ridicata

Ingrediente:

  • aluat:
  • 100 gr unt
  • 250 gr faina
  • un praf sare
  • 30 gr Green Sugar
  • 1 ou
  • 1 lamaie bio
  • 3 lg apa rece
  • crema mandarine:
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg Green Sugar gelifiant
  • 250 ml suc proaspat mandarine
  • 2 lg amidon (optional)
  • 120 gr unt
  • bezea:
  • 2 albusuri
  • 60 gr Green Sugar pulbere

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul mai intai, trebuie sa stea la rece minim o jumatate de ora, poate chiar o ora.
Untul trebuie sa fie rece, la fel si oul.
Intr-un vas se pune untul taiat cubulete, un praf de sare, indulcitorul si se framanta usor cu degetele. Se adauga un ou, se amesteca, apoi urmeaza faina si coaja de lamaie rasa.
Se framanta, adaugand pe parcurs cate o lingura cu apa rece. Odata omogenizat, se infoliaza aluatul si se pune la rece.
Intre timp se pregateste crema de mandarine.
Se spala bine mandarinele, apoi se stoarce sucul, aproximativ 250 ml.
Intr-un vas, se pun 4 galbenusuri, un praf de sare, 4 lg indulcitor gelifiant. Se amesteca energic si se transfera compozitia pe baie de aburi. Se adauga sucul de mandarine.
Daca folositi si amidon, diluati-l in prealabil in sucul de mandarine, apoi adaugati peste crema de oua.
Crema se lasa pe baie de aburi pana se fierbe si devine legata. Se ia de pe baia de aburi si se lasa la temperat cateva minute. Se adauga untul rece, amestecand cu un tel, pana aceasta se tempereaza de tot si isi tine forma.
Se pune la rece pana se va folosi.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 170 grade C.
Aluatul rece de tarta se scoate din folie. Se intinde in strat uniform, grosime 1,5 cm, se portioneaza in functie de formele folosite.
Se decupeaza, se asaza in formele de copt si se inteapa cu ajutorul unei furculite.
Se decupeaza cateva discuri de foaie de copt si se pun peste aluat. Deasupra se asaza boabe de naut care sa tina hartia presata si aluatul sa creasca uniform.
Se coc in cuptorul preincalzit, timp de 15-20 minute, la 170 grade C. Dupa ce s-au rumenit, se scot si se lasa la temperat. Se umplu cu crema de mandarine si se dau la rece.
Intr-un vas, se pune indulcitorul si 2 lg apa rece. Se transfera pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba.
Siropul astfel obtinut se foloseste la spumarea albusurilor cu ajutorul unui mixer. Cand albusurile devin dense si se albesc, se adauga siropul fierbinte, spumand in continuare.
Bezeaua pufoasa astfel obtinuta se spriteaza pe tartele reci.
Tartele se mai pun 2-3 minute in cuptorul fierbinte, coacere sus, la 180 grade C, pana se rumenesc putin varfurile.
Se scot si se lasa la temperat.
Se servesc reci, alaturi de un ceai fierbinte si aromat.
Sa va fie de folos!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.