Pentru cafeaua de dimineata sau lapticul piticilor, va poftesc la o felie generoasa de Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Mai multe retete pregatite la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

A fost gata in 40 minute, fara batai de cap, fara a face caldura in bucatarie, dar mai ales fara a fi nevoie sa stau cu ochii pe ea timp in care mi-am vazut de treaba.

Acest aparat de gatit sub presiune dispune de:

→ 4 moduri de preparare – gătit rapid (sub presiune), gatirea lentă, saute sau abur.
→ 8 setări rapide de gătit pentru o varietate de mese rapide și sănătoase, prin simplă atingere a unui buton.
→ Control digital cu o singură atingere cu capacitate de pornire programată.
→ Capac cu închidere etanș.

Mai multe despre acest aparat util gasiti aici >>>  http://bit.ly/2MsBeu5

negresa negresa

Timp de preparare: 40 min Nr. portii: 10 Dificultate: medie

Ingrediente

  • 400 gr faina de grau
  • 1 praf sare
  • 150 gr indulcitor natural
  • 4 lg cacao neagra
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 250 ml lapte acru
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 gr afine proaspete
  • 100 gr smantana grasa
  • 100 gr crema de branza
  • 1 lg indulcitor pudra
  • pt decor:
  • fructe proaspete
  • bomboane

Mod de preparare

Am pregatit foarte usor Negresa cu afine la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu un praf de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga indulcitorul si cacaua. Se amesteca. Se adauga laptele acru, uleiul si se amesteca pana la omogenizare.
Afinele spalate se incorporeaza in compozitie.
Se pregateste o forma de copt din silicon cu diametrul de 18 cm.
In vasul interior al Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, se asaza gratarul din inox si o cana cu apa. Se asaza pe gratar forma de copt cu compozitia de negresa.
Se acopera cu capacul, acesta blocandu-se in pozitia inchis, apoi se inchide supapa de aburi.
Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Din meniu, se selecteaza functia Manual si timpul de 40 min, cu presiune High.
Se apasa tasta START/STOP, iar aparatul va incepe sa se incalzeasca.
Dupa cele 40 minute, aparatul va emite semnalul sonor semn ca negresa este coapta.
Aparatul se deconecteaza de la curent, apoi se lasa 15-20 minute sa se elibereze aburul, apoi cu atentie, cu ajutorul unei manusi de bucatarie si un cleste, se desface supapa de aburi pentru a elibera aburul ramas.
Se desface capacul si se scoate. Cu ajutorul unui stergar, se scoate forma de copt cu negresa si se lasa la temperat pana a doua zi.
A doua zi se mixeaza spuma smantana pana devine pufoasa si capata consistenta, apoi se adauga crema de branza si indulcitorul.
Negresa se garniseste cu crema de branza si se decoreaza cu fructe proaspete si bomboane colorate.
Este absolut delicioasa, umeda si ciocolatoasa, perfecta atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.
Sa va fie de folos!

 

   

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive