Acest chec cu mac, lamaie si visine este o bunatate, se face din cateva ingrediente si merge de minune la cafea sau la un ceai.
Combinatia lamaie si fructe este un tare gustoasa, mie imi place mult, da o aroma placuta, la fel ca la checul cu lamaie si afine.
Am cules visine din gradina si am pregatit un pandispan simplu, apoi a venit randul acestui chec.
Este foarte gustos, are o textura pufoasa si umeda in acelasi timp si este foarte aromat. Macul ajuta la textura si mie imi place sa il folosesc in deserturi.
Daca va face cu ochiul, gasiti mai jos reteta scrisa.
Timp preparare: 1 h Complexitate: medie Nr. portii: 10 Dimensiune tava: 23 x 14 cm
Ingrediente Chec cu mac, lamaie si visine:
- 70 gr unt gras
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- un praf sare
- 120 gr zahar tos (daca va place mai dulce, puteti suplimenta)
- 4 oua de gaina
- 1/2 plic praf de copt
- 220 – 240 gr faina de grau (in functie de marimea oualor)
- 2 lg mac
- 1 lamaie (coaja netratata)
- 1 cana cu visine desamburite
Mod de preparare Chec cu mac, lamaie si visine:
Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Se porneste cuptorul la 180 grade C.
Intr-un vas se mixeaza untul, uleiul si un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se incorporeaza cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga coaja si zeama de lamaie, apoi se adauga faina cernuta cu praful de copt si macul. Se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena si cremoasa.
Se pregateste o tava de copt cu hartie si se toarna compozitia. Se presara visinele desamburite, presandu-le usor in compozitie.
Checul se coace in cuptor, la 180 grade C, timp de aproximativ 50 minute, pana se rumeneste frumos. Se opreste focul si se mai lasa in cuptor cam 5-10 minute, apoi se scoate si se lasa la temperat.
Se taie abia dupa ce s-a racit bine si se pudreaza cu zahar.
Este o bunatate de chec si va recomand cu toata inima sa il incercati!
Sa va fie de folos!
No Comments