Poate ca nu sunt cei mai frumosi, dar acesti Biscuiti digestivi cu ciocolata sunt atat de gustosi, incat ii voi prepara mereu.
Am folosit faina integrala, zahar de cocos si fulgi de ovaz macinati. Cat de buni sunt la gust!
Deseori folosesc fulgi de ovaz la fursecuri, imi place gustul lor.
Daca va place si voua gustul biscuitilor digestivi, atunci salvati reteta. Eu am preluat reteta de la celebrul si simpaticul Paul Hollywood.
Mai multe retete de biscuiti si fursecuri.
Deliciosi, absolut deliciosi!
Timp preparare: 30 minute Nr. portii: 30 Complexitate: medie
Ingrediente Biscuiti digestivi cu ciocolata:
- 165 gr faina integrala de grau (eu am folosit de la Solaris)
- 135 gr fulgi marunti de ovaz (macinati)
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 130 gr unt
- 3-4 lg de lapte (puteti folosi si vegetal)
- 40 gr zahar de cocos (sau brut, dar nu alb)
- pasta tonka (daca doriti si aveti)
- 300 gr ciocolata neagra (sau de care preferati)
Mod de preparare Biscuiti digestivi cu ciocolata:
Intr-un vas, se pun faina de grau, sare, bicarbonatul de sodiu, fulgii macinati de ovaz si untul rece. Se framanta pana se obtin firimuri, apoi se adauga zaharul si putina pasta de tonka. Se continua framantarea, dar nu excesiv ca sa ramana fragezi si sfarmiciosi.
Se adauga cateva linguri de lapte, acesta va ajuta si va lega aluatul. Se formeaza o bila din aluat, se infoliaza si se pune la rece 20 minute.
Se scoate apoi de la frigider, se imparte in doua jumatati. Fiecare jumatate se intinde in strat subtire, incepand sa presati din mijloc spre margini. Ca sa va fie usor, intindeti aluatul intre doua hartii pergament (de copt). Ideal ar fi ca grosimea sa fie de 0,5 cm. Deci nici foarte subtiri, dar nici foarte grosi. Se decupeaza discuri de 6 – 7 cm.
Se iau pe pe hartie cu ajutorul unei spatule si se asaza in tava de copt. Se inteapa fiecare biscuite cu o furculita.
Dupa ce se formeaza toti biscuitii, tavile se pun in frigider pentru cel putin o ora.
Se scot si se coc la 180 grade C, timp de 8-9 minute, in functie de cuptor. Cand devin rumeni pe margine, se scot din cuptor si se lasa la temperat in tava, apoi se transfera pe un gratar de bucatarie. Se lasa sa se raceasca de tot.
Separat, se topeste pe baie de aburi ciocolata si se glazureaza fiecare biscuite, trasand usor cu o scobitoare un model la alegere.
Daca aveti rabdare, biscuitii digestivi cu ciocolata se lasa pana a doua zi la temperatura camerei, sa se usuce glazura, apoi se pot servi.
Sunt foarte gustosi si cu ingrediente mai echilibrate.
Sa va fie de folos!
No Comments