Rasfoind o revista veche cu retete, am dat peste aceasta frumoasa Tarta alsaciana, motiv pentru care am aplicat metoda zis si facut :))
Fan tarte sarate, nu puteam sa trec cu vederea asa bunatate, iar ceea ce m-a surprins si provocat, a fost aluatul fara drojdie, un aluat simplu din apa si faina, cu putin praf de copt. Eu am folosit faina integrala.
Am aruncat o privire si peste lista cu ingrediente, am adaptat repede gusturilor mele si astazi am pregatit-o.
Este foarte gustoasa, usor de preparat si cu siguranta va fi pe repeat.
Am cautat in zona culinara mai multe informatii despre aceasta tarta alsaciana si parerile sunt impartite, variatiunile pe marginea retetei destul de multe. Eu am pregatit exact reteta pe care am gasit-o in aceasta revista si ma declar foarte multumita si cu papilele gustative fericite.
Sper sa va placa si voua!
Timp preparare: 10 min (asteptare 1 h) Timp gatire: 25 minute Nr. portii: 4 Complexitate: medie
Ingrediente:
- Aluat:
- 200 gr faina integrala (puteti folosi faina alba)
- 1/2 lgta sare
- 130 ml apa calduta
- 1 lg ulei
- 1 plic praf copt
- Umplutura:
- 100 gr telemea sarata
- 100 gr branza de vaci
- 150 gr smantana fermentata
- 1 galbenus
- 2-3 fire ceapa verde (sau ceapa rosie)
- cateva felii pastrama (va recomand sa incercati cu jambon crud uscat)
- 1 praf nucsoara
- sare
- piper
- fulgi chilli (optional)
Mod de preparare:
No Comments