Menu
Aluaturi / Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Tarta alsaciana

Rasfoind o revista veche cu retete, am dat peste aceasta frumoasa Tarta alsaciana, motiv pentru care am aplicat metoda zis si facut :))

Fan tarte sarate, nu puteam sa trec cu vederea asa bunatate, iar ceea ce m-a surprins si provocat, a fost aluatul fara drojdie, un aluat simplu din apa si faina, cu putin praf de copt. Eu am folosit faina integrala.

Am aruncat o privire si peste lista cu ingrediente, am adaptat repede gusturilor mele si astazi am pregatit-o.

Este foarte gustoasa, usor de preparat si cu siguranta va fi pe repeat.

Am cautat in zona culinara mai multe informatii despre aceasta tarta alsaciana si parerile sunt impartite, variatiunile pe marginea retetei destul de multe. Eu am pregatit exact reteta pe care am gasit-o in aceasta revista si ma declar foarte multumita si cu papilele gustative fericite.

Sper sa va placa si voua!

tarta sarata tarta sarata tarta sarata

tarta sarata

Timp preparare: 10 min (asteptare 1 h) Timp gatire: 25 minute Nr. portii: 4 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • Aluat:
  • 200 gr faina integrala (puteti folosi faina alba)
  • 1/2 lgta sare
  • 130 ml apa calduta
  • 1 lg ulei
  • 1 plic praf copt
  • Umplutura:
  • 100 gr telemea sarata
  • 100 gr branza de vaci
  • 150 gr smantana fermentata
  • 1 galbenus
  • 2-3 fire ceapa verde (sau ceapa rosie)
  • cateva felii pastrama (va recomand sa incercati cu jambon crud uscat)
  • 1 praf nucsoara
  • sare
  • piper
  • fulgi chilli (optional)

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul.
Intr-un vas, se adauga faina, sarea, praful de copt si se amesteca usor, adaugand treptat apa calduta si o lingura cu ulei. Se framanta aproximativ 5-6 minute pana se omogenizeaza, apoi se lasa deoparte aluatul aproximativ 1 h.
Dupa acest interval, se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
Se pregateste repede umplutura. Smantana se amesteca cu galbenusul de ou, branzeturile si nucsoara.
Aluatul se intinde in strat foarte subtire (2-3 mm). Se intinde crema de branza pe toata suprafata aluatului, in strat egal.
Se asaza fasii de pastrama/jambon, etc, apoi se presara rondele subtiri de ceapa verde.
Se presara un praf de sare si unul de piper, apoi se pune la copt, in cuptorul incins, la 180 grade C, coacere sus-jos, aproximativ 25 minute.
In ultimele 5-10 minute, se coboara coacerea doar jos.
Se scoate rumena si aburinda si se lasa la temperat pe un tocator din lemn. Se acopera 2-3 minute cu un stergar curat.
Se presara fulgi de chilli si se serveste cu mare pofta!
Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.