Postat: 19 noiembrie 2017 - Dulciuri, Prajituri - comentarii

Astăzi, ne răsfățam cu o Negresa cu cafea si nuci, una dintre cele mai pufoase și fine negrese din câte am savurat. Acest lucru se datorează ingredientelor grase din compoziție, dar și aromei inconfundabile de cafea și a texturii crocante a nucilor pecan.

Negresa este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi. Se poate pregăti în multe variante, combinând diverse arome și ingrediente.V-aș mai recomanda Negresa cu caramel, nuci și bezea sau Negresa cu căpșuni și mentă, dar și Negresa de post, cu fructe de pădure.

Negresa cu cafea si nuci este un desert simplu, dar maxim de pufos și aromat, pentru dimineți cu răsfăț.

Sper să vă placă si vouă la fel de mult!

 

Timp de preparare: 1 h 15 min Nr. portii: 10 Dimensiuni tava: 20 x 20 cm

Ingrediente

  •  180 gr unt
  • un praf sare
  • 180 gr zahar brut
  • 2 ouă
  • 2 lg cacao neagră
  • 250 gr făină
  • 1 vrf lgta bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt (10 gr)
  • 120 ml cafea (puteti folosi indulcita dupa gust, eu am lasat-o neagra)
  • 200 gr smântână grasă
  • 1 lgta scorțișoară
  • 1/2 lgta cardamom
  • sos de cafea:
  • 100 ml cafea
  • 150 gr ciocolata cu lapte/ neagră
  • 200 gr miez nuci pecan (coapte usor)

Mod de preparare

Ingredientele se păstrează la temperatura camerei minim o oră înainte de a pregăti compoziția.

Într-un vas, se spumează untul cu un praf de sare și zahărul brut. Se adaugă pe rând, ouăle, mixând bine până la omogenizare după fiecare. Se adaugă condimentele și se omogenizează.

Notă: Compozițiile grase, pe bază de unt și ouă, necesită o atenție sporită întrucât neomogenizand bine amestecul dintre ouă și unt, prăjitura nu va crește pufoasă, iar rețeta nu va reuși, așa că, asigurați-va că respectați acest pas. Compoziția trebuie să fie pufoasă, spumoasă și omogenă.

Separat, se încorporează cafeaua în smântână, iar făina se cerne cu cacaua, bicarbonatul și praful de copt.
Peste compoziția de unt, se adaugă un sfert din cantitatea de făină, apoi jumătate din smântâna cu cafea, încă un sfert din făină, restul de smântână și la final, restul de făină.
Se pregătește o tavă cu hârtie de copt, se toarnă compoziția, se nivelează ușor, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de aproximativ o oră.
După ce s-a copt, se închide focul, se lasă 2-3 minute în cuptor, apoi se scoate pe un grătar de bucătărie și se lasă să se tempereze de tot.

Atenție: Nu tăiați caldă, altfel riscați să se cruzeasca instant. Așteptați să se răcească de tot înainte să o porționați.

Separat, se pun la încălzit 100 ml cafea, se adaugă ciocolata și se amestecă până se topește și se omogenizează sosul.
Negresa se glazurează cu acest sos, se garniseste cu miez de nuci pecan mărunțite grosier.
Se servește cu mare poftă la o cafea bună!
Este o negresă extrem de fragedă și pufoasă!
Să vă fie de folos!

Etichete: , , , , , , , ,
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive