Panna cotta cu lamaie si capsuni, un desert in varianta fara zahar, excelent pentru orice moment al zilei.
Cred ca panna cotta este cel mai simplu si mai fin desert pe care il poti face in maxim 10 minute. Imi place mult textura fina si cremoasa, aroma subtila.
Mai multe retete de Panna cottta gasiti aici.
Nu am folosit zahar, am adaugat ciocolata alba de la Green Sugar. Am adaugat putina coaja de lamaie, am garnisit simplu cu capsuni proaspete. Desertul perfect care se savureaza cu ochii inchisi.
Sper sa va placa si sa il incercati si voi!
Timp preparare: 10 min Timp asteptare: 2 h Complexitate: minima Nr. portii: 8 (x 100 ml)
Ingrediente Panna cotta cu lamaie si capsuni:
- 400 ml smantana lichida
- 250 ml lapte
- 120 gr ciocolata alba fara zahar GS
- vanilie
- 5 foi de gelatina (aproximativ 8 gr)
- coaja de lamaie (netratata)
- capsuni proaspete
- optional:
- 2 lg sirop agave (daca doriti mai dulce)
Mod de preparare Panna cotta cu lamaie si capsuni:
Se pregatesc cateva forme in care vom turna compozitia. Eu am folosit 8 borcanase de 100 ml.
Foile de gelatina se hidrateaza in putina apa rece. Gelatina se foloseste in cantitate mica, panna cotta trebuie sa fie un desert fin si cremos, nu racitura :))
Smantana lichida si laptele se pun pe ochi, se infierbanta. Se adauga ciocolata alba si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga coaja rasa de lamaie si vanilia. Se amesteca.
Gelatina hidratata se adauga peste smantana si se amesteca pana cand se topeste. Atentie sa nu lasati sa fiarba.
Se ia de pe foc si se strecoara printr-o sita fina. Se toarna usor in formele pregatite. Se lasa la temperat, apoi se pun in frigider pentru cateva ore. Ideal ar fi sa fie lasate pana a doua zi.
Se garnisesc cu capsuni proaspete, menta sau ce va place!
Panna cotta cu lamaie si capsuni este un desert excelent!
Sa va fie de folos!
No Comments