Nu este prima data cand fac un Chec aperitiv – Gustos si usor de facut, dar niciodata nu am reusit sa postez si reteta pe care o folosesc.
Spre deosebire de Checul aperitiv cu pui si verdeturi, acesta l-am facut cu ingrediente care raman mereu prin frigider: niste masline, branza, salam, etc.
Este bun de mancat la micul dejun, merge si la pachetel si se face relativ usor.
Voua va place genul acesta de checuri sarate?
Ingrediente Chec aperitiv – Gustos si usor de facut:
- 7 oua de gaina
- un praf de sare
- 280 gr faina de grau
- un plic praf de copt (10 gr)
- 100 gr masline fara samburi
- felii de salam
- 100 gr cas sarat, uscat
- 1 ardei kapia
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- piper, condimente dupa gust
Mod de preparare Chec aperitiv – Gustos si usor de facut:
Pregateste ingredientele uscate. Cantareste faina. Taie cubulete casul, salamul si ardeiul spalat si curatat.
Mixeaza spuma cele 7 oua si un praf de sare intr-un bol. Adauga faina cernuta cu praful de copt si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule.
Adauga ingredientele taiate cuburi, maslinele si piper sau alte condimente dupa gust.
Amesteca astfel incat sa se distribuie uniform in compozia umeda.
Tapeteaza cu hartie de copt o tava de chec (eu am folosit una termorezistenta, din ceramica). Toarna usor compozitia si niveleaza, apoi presara mozzarella rasa.
Coace checul in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40- 50 minute, la 180 grade C.
Il poti taia dupa ce s-a racit de tot.
Este super gustos si merge si la pachet sau la un picnic, rezista bine.
No Comments