Menu
Aperitive

Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola

Zilele trecute am pregatit o tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola. Este genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei sa mananci si altceva.

Va recomand si Tarta sarata cu rosii, masline si parmezan!

Aluat fraged, cateva bucatele de branza feta, cateva rosioare si la final un strat generos de rucola. Toate astea intr-un aperitiv foarte, foarte gustos. Sigur ca puteti pune ingrediente pe gustul vostru, important este sa o savurati cu placere.

Va invit sa cititi reteta tartei mele colorate si gustoase!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 2 Dificultate: mediu

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • aluat fraged:
  • 220 gr faina de grau
  • 1/2 lgta sare
  • 100 gr unt rece
  • 60 ml apa rece
  • umplutura:
  • un cub branza feta
  • cateva rosii cherry
  • cateva fasii de ton (din conserva)
  • o mana rucola
  • 1 lg ulei de susan
  • seminte susan (optional)

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Aluatul pentru tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola se pregateste foarte repede.
Intr-un vas, se cerne faina, se adauga sarea si untul rece taiat cubulete. Se framanta usor cu mana pana se obtine un aluat nisipos. Se adauga apa rece, framantand repede ca sa nu se inmoaie untul. Se framanta pana la omogenizarea aluatului.

Atentie: nu framantati excesiv, aluatul nu va mai ramane fraged, va deveni elastic la copt.

Aluatul se infoliaza si se pune la rece timp de 20-30 minute.
Intre timp, se pregatesc ingredientele pentru umplutura.
Rosiile si rucola se spala sub jet de apa rece. Branza feta se taie fasii/ cuburi.
Dupa cele 30 minute de stat la rece, se scoate aluatul. Se porneste cuptorul la 160 grade C.
Se pregatesc 2 forme de copt. Aluatul se imparte in doua, se intinde repede in strat subtire si se asaza in formele de copt.
Eu am folosit o tava dreptunghiulara si una mica, rotunda. Daca doriti, puteti pregati o singura tarta, in forma mare.
Se asaza aluatul frumos, se asaza fasii de feta, cateva fasii de ton (optional), cateva rosii cherry intregi. Se presara cateva fire de rucola. Tarta se stropeste cu putin ulei de susan.
Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20 – 25 minute. Daca este rumenita frumos, e semn ca e gata si se poate scoate din cuptor. Se scoate din cuptor, se lasa putin la temperat, apoi se serveste garnisita cu rucola si cateva seminte de susan.
Este frageda, gustoasa si satioasa! O puteti savura alaturi de un pahar de iaurt sau de bere 😉
Sa va fie de folos!

[/preparare]

  

  

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.