Menu
Dulciuri / Prajituri

Flan cu caramel si scortisoara, reteta fara zahar

Astazi am pentru voi, dragi prieteni, o reteta grozava de Flan cu caramel si scortisoara, reteta fara zahar.

Cred ca cea mai mare provocare, atunci cand zaharul nu este deloc o optiune permisa, este sa poti pregati un desert preferat in varianta optima pentru regimul alimentar ales.

Fie ca suntem la regim, fie ca glicemia ne da batai de cap, exista un ajutor, si acela se numeste Green Sugar! Alte retete fara zahar gasiti AICI.

In loc de caramelul traditional din zahar de sfecla, am folosit Green Sugar Gold care s-a comportat foarte frumos si a conferit o aroma placuta de caramel desertului.

Atunci cand spui crema de zahar ars, te gandesti automat la cantitatea mare de zahar pe care o contine acest desert. Eu am pregatit aceasta “crema de zahar ars” fara zahar :))

Reteta in sine este una simplisima, insa faptul ca am putut realiza un desert cu aport mare de zahar in mod dietetic, mi-a adus un zambet larg pe fata.

Haideti sa vedeti cum am procedat!

Timp de preparare: 1 h Nr. portii: 2 Dificultate: medie

[ingredients title=”Ingrediente”]

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Acest Flan cu caramel si scortisoara, reteta fara zahar se pregateste foarte usor.
Se pregatesc 2 forme rotunde pentru copt (termorezistente deci).
Intr-o cratita, se pun 3 lg de Green Sugar Gold si un cub mic de unt. Se pune pe foc, se lasa pana se topeste tot indulcitorul.
Aici trebuie lucrat repede, intocmai ca la reteta obisnuita. Se tapeteaza repede peretii formelor de copt cu lichidul fierbinte, apoi se lasa deoparte.
Se porneste cuptorul, la 160 grade C.
Intr-un castron, se mixeaza ouale cu un praf de sare si indulcitorul. Se adauga laptele si se omogenizeaza. Aceasta compozitie se tranfera in formele tapetate cu caramel. Se asaza intr-o tava, se toarna 500 ml apa.
Tava se pune in cuptor si se lasa la copt, aproximativ 50 minute, pana se rumeneste frumos crema.
Odata coapta, se lasa sa se raceasca, abia apoi se depoziteaza la rece pana a doua zi.
In momentul servirii, se pudreaza cu putina ciocolata calda cu scortisoara.
Este absolut delicioasa, parfumata, aromata, cremoasa, dar mai presus de toate…. dietetica!
Eu am savurat o portie alaturi de o ciocolata calda cu Green Sugar si aroma de caramel! Delicioasa!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

 

    

  

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.