Dragi prieteni, abia asteptam sa va impartasesc reteta de panna cotta cu ciocolata alba si aroma de zmeura.

Imi place mult acest desert, va recomand si varianta cu jeleu de mango si portocala!

De data aceasta, sunt foarte incantata sa va spun ca nu am folosit nici zahar, nici gelatina. A iesit cea mai cremoasa si fina varianta de panna cotta pe care am avut ocazia sa gust!

Un deliciu care se poate oferi sub forma de martisor dulce! <3

Poate va intrebati, cum e posibil fara gelatina! Am folosit Green Sugar gelifiant, indulcitorul cu agar de la Green Sugar. S-a comportat foarte bine, s-a inchegat frumos. Si mai am o surpriza: am adaugat in compozitie si 2 lg cu ciocolata alba si aroma de zmeura, tot de la Green Sugar!

Sunt foarte incantata de cum a iesit si mi-as dori sa va pot oferi sa gustati! Un desert ultrarapid, din ingrediente putine si bune. Fara zahar, asa cum v-am spus deja :))

Sa va fie de folos!

Timp de preparare: 15 min Nr. portii: 2 Dificultate: usor

Ingrediente

  • 200 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte (optional)
  • 2 lg ciocolata pudra Green Sugar
  • 1 lg Green Sugar gelifiant
  • 1 praf sare
  • zmeura (optional)

Mod de preparare

Aceasta panna cotta cu ciocolata si aroma de zmeura se pregateste cat ai spune desert :))
Se pregatesc forme de ceramica/ sticla in care se va turna compozitia.
Intr-un vas, se adauga 2 lg de ciocolata alba cu aroma de zmeura Green Sugar si o lingura de Green Sugar gelifiant. Se amesteca.
Separat, se amesteca laptele cu smantala lichida si un praf de sare. Se amesteca, apoi se incorporeaza in mixul uscat. Se omogenizeaza bine cu un tel, apoi se transfera compozitia pe foc. Se lasa pe foc pana incepe sa clocoteasca. Se lasa sa fiarba 1 minut, apoi se ia de pe foc, se strecoara cu ajutorul unei site fine.
Se toarna in cupele de sticla pregatite si se lasa la temperat. Dupa ce s-au racit, se depoziteaza la rece, in frigider.
Panna cotta se serveste cu sos de zmeura sau fructe proaspete de zmeura (preferabil in sezonul lor).
Un desert usor, rapid, fara multe calorii, perfect pentru cand vrem sa ne rasfatam cu ceva bun, light!
Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: , , , , , , ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Cook & Play
Arhive