Tarta cu ciocolata si zmeura este printre deserturile mele preferate, fina, cremoasa si aromata, un deliciu. Blatul fraged, umplutura de ciocolata si minunata zmeura fac din acest desert unul perfect.
Nu sunt necesare foarte multe ingrediente, modul de preparare este relativ simplu.
Va recomand si Tarta Banoffee sau Tarta cu lapte condensat si cafea.
Pentru aceasta tarta cu ciocolata si zmeura va recomand sa folositi fructe proaspete, savoarea va fi mai mare.
Totodata, va recomand sa folositi o ciocolata buna, gustul final depinde maxim de acest lucru.
Sper sa va fie de folos!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 10 -12 Complexitate: medie
Ingrediente Tarta cu ciocolata si zmeura:
- Blat:
- 150 gr unt (recomand cu 82%)
- 60 gr zahar brut
- un praf de sare
- 1 galbenus de ou
- 220 gr faina de grau
- 2 lg cacao neagra
- 2 lg apa rece
- rom (optional)
- Umplutura:
- 250 gr ciocolata neagra (sau cu lapte)
- 200 ml smantana lichida
- rom
- 50 gr unt
- 200 gr zmeura proaspata (capsuni)
- Frisca:
- 300 gr smantana grasa (32%)
- 80 gr zahar pudra
Mod de preparare Tarta cu ciocolata si zmeura:
Untul rece se taie cubulete. Se adauga un praf de sare si zaharul si se amesteca. Eu folosesc un robotel.
Se adauga galbenusul de ou si se incorporeaza. Daca doriti sa folositi arome, adaugati in aceasta etapa.
Faina si cacaua se cern peste unt si se amesteca usor, se adauga apa rece si se omogenizeaza. Nu trebuie framantat excesiv, aluatul nu va mai fi la fel de fraged.
Aluatul se intinde in strat subtire si se asaza in forma de tarta. Se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite. Se pune la rece minim jumatate de ora.
Intre timp, se pregateste crema de ciocolata.
Smantana lichida se infierbanta pana la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata taiata marunt si untul. Se lasa 3-4 minute ca sa se topeasca, apoi cu ajutorul unei spatule, se amesteca pornind din centrul vasului. Pe masura ce se amesteca usor, se omogenizeaza si se transforma intr-o crema fina, lucioasa. Se adauga romul si se omogenizeaza.
Blatul racit se acopera cu o hartie de copt peste care se pun boabe de fasole. Astfel blatul va creste uniform si nu se va umfla la copt. Se coace la 170 grade C, timp de 20 minute, dupa care se scoate si se lasa la temperat.
Zmeura se clateste usor, apoi se lasa la scurs pe un servet de hartie.
Peste blatul copt, se presara boabele de zmeura, apoi, usor, se toarna ciocolata. Se bate usor blatul de masa ca sa se aseze uniform crema si se pune la rece.
Smantana rece se amesteca energic cu ajutorul unui mixer. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana se obtine textura pufoasa de frisca.
Atentie sa nu mixati prea mult si sa obtineti unt!
Cu ajutorul unui poche, se spriteaza frisca pe suprafata tartei, apoi, la alegere, se rade ciocolata.
Tarta se serveste rece, ideal a doua zi dupa ce a fost facuta.
Sa va fie de folos!
No Comments