Favoritul meu în materie de deserturi este fără îndoială cheesecake-ul, iar astazi va indulcesc cu un cheesecake cu visine si ciocolata.
Îl ador! Cu lămâie, cu ciocolată, cu fructe, îl ador. Nu puteam lăsa să treacă vara fără un exemplar delicios. Generos in ingrediente, acest desert a ieșit extrem de savuros. L-am pregătit la rece, ușor închegat, aromat, acrișor pe alocuri în contrast cu dulcele amărui al glazurei de ciocolată. Să vă mai povestesc? :)))
Forma rotunda 26 cm Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
- bază
- 400 gr biscuiți simpli, fragezi
- 100 gr unt
- un praf sare
- crema de brânză
- 300 gr brânză de vaci
- 5 linguri cu zahăr alb
- 300 gr iaurt natur (de tip grecesc)
- 500 gr mascarpone
- puțin rom
- 5 gr gelatină (daca vreti bine inchegat, dublati cantitatea de gelatina)
- 30 ml apă
- 50 ml lapte dulce rece
- cireșe negre (congelate am folosit eu)
- vișine proaspete (fără sâmburi)
- 200 gr ciocolată neagră
- 100 ml lapte dulce
- puțin rom
Mod de preparare:
Se pregăteste o formă de copt rotundă sau pătrată. Se tapetează cu folie alimentară. O parte din vișine și cireșele se tăvălesc prin puțin zahăr cu aromă de rom. Astfel vor lăsa suc.
Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.
Biscuiții se macină fin cu ajutorul unui tocător. Untul se topește. Se amestecă pesmetul de biscuiți cu untul topit. Nu trebuie să iasă inchegată compoziția, veți vedea de ce. Se asază pesmetul în forma de copt, în strat egal, se nivelează frumos și se presează cu o lingură. Se asază peste bază câteva vișine și cireșe negre, desamburite, și se aliniază în cerc, pe langă margine.
Separat, se hidratează gelatina în putină apă, timp de 10 minute, apoi se incălzeste cât să se topească granulele de gelatină. Atenție! Nu o fierbeți, în caz contrar nu va lega compoziția!
Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.
Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.
Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.
În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!
Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc
Brânza de vaci se spumează cu iaurtul și cu zahărul. Se adaugă romul, brânza mascarpone, iar la final se desface toată compoziția cu lapte. Se încorporează și gelatina. Se toarnă compoziția de branză peste bază de biscuiți, începând din mjiloc. Fructele vor rămane frumos la locul lor și vor arăta bine când se taie felia.
Peste compoziția de branză, se asază pe toată suprafața un alt strat de vișine. Aici, eu am folosit un plic de gele să le țin legate, insă apoi m-am gândit să vin și cu glazură de ciocolată, astfel că vă recomand să renunțați la plicul de gele.
Ciocolata se topește pe baie de aburi impreună cu laptele. Când s-a topit, se amestecă să se omogenizeze, se ia de pe foc și se adaugă romul. Se lasă puțin să se tempereze, apoi se toarnă peste fructe. Se dă totul la rece câteva ore, preferabil pană a doua zi.
În momentul servirii, se feliază, se savurează cu ochii închiși! Este incredibil de gustos!
Notă: Baza va fi extrem de fragedă, fărâmicioasa, și ușor însiropata de la fructele care au lăsat din suc
No Comments