Menu
Aperitive / Branzeturi / Fără carne

Branza fondue cu usturoi copt si condimente

Pentru astazi, va provoc la o bunatate.
Dar mai intai, as vrea sa va intreb: ati facut vreodata usturoi copt?
Marturisesc ca pana mai ieri, nici eu nu facusem. Si stiti cum este? …demential! pe cuvant!
Am vazut intr-o seara, intr-o emisiune culinara, pregatea gazda usturoi copt si combinat cu branza fondue.
Mi-am spus in sinea mea…perfect!
Aveam branza fondue, aveam usturoi, astfel ca pofta a fost usor de potolit.
Incercati si voi, va promit ca nu veti regreta…decat poate caloriile…:)))
Branza aceasta este o branza care se scoate din ambalaj, se cresteaza si se coace cateva minute la cuptor pana devine moale si se intinde…o nebunie! 


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • o cutie branza fondue
  • o capatana mare usturoi
  • 2-3 foi dafin
  • 3-4 rosii uscate din conserva
  • ulei masline
  • sos soia
  • oregano uscat
  • sare cu condimente
  • cateva felii paine

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Luam un vas termorezistent si presaram un pic ulei masline, cateva linguri sos soia. Taiem capatana de usturoi la un capat, aproape de margine, cu grija sa nu se desfaca. o asezam in vas, cu partea taiata in jos. O imbibam un pic in ulei si sos. Presaram sare cu condimente, inca putin ulei peste capatana de usturoi si asezam cateva foi dafin. Punem si cateva rosii uscate.

Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cam 20 – 25 minute, la foc mediu.

Branza o crestam cu un cutit, eu am crestat-o in cruce. O punem la cuptor, la foc iute pentru 15 minute.


Cand se umfla un pic, inseamna ca este facuta. Punem si feliile de paine la cuptor cat sa se faca un pic crocante.
Ideal este sa o servim cu paine bagheta.
Dupa ce s-a copt usturoiul, indepartam folia si lasam un pic sa se raceasca. Presam usor capatana, astfel cateii de usturoi copt ies usor. Nu va speriati, nu este ars, asa se face de la sosul de soia!

 

Scoatem branza de la cuptor. Servim cu paine si usturoi copt si condimentat.
Pura nebunie!

 

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

  • Maria Udrea
    3 noiembrie 2013 at 12:13

    Doamne, cred ca e o nebunie ce ai facut tu acolo!
    Cum poate arata si usturoiul ala copt si cum poti infige cutitul in rana cu pozele astea clare si mari!!! :)))))) muah!

    Reply
    • Laura Nechita
      3 noiembrie 2013 at 19:50

      Merisor, noroc ca ai trecut pe aici ca nu sesizasem o eroare:))) muaah!
      fu buna rau…:)))

      Reply
  • Anca Rm
    3 noiembrie 2013 at 20:42

    Laura …acuma am ajuns acasa si am intrat repede sa vad ce mai e nou. Si vai mai bine nu intram , e o nebunie ce ai facut tu aici .Ador fondue ….:)

    Reply
    • Laura Nechita
      4 noiembrie 2013 at 8:34

      Oana :))) si noua ne place, desi mancam rar :))) te pup!

      Reply
  • Liana10
    3 noiembrie 2013 at 23:53

    Fataaa, inund parchetul din cauza ta, atata salivez p-aici! Huoo, cremenalo! 😛 Io n-am vazut branza d-asta…de unde ai luat-o, ca usturoi am. Merci! :*

    Reply
    • Laura Nechita
      4 noiembrie 2013 at 8:38

      He, he, he, Liana….ce pot sa spun…ne-am destrabalat rau :))))) dar gata…de acum….:))))
      branza asta ne-o trimite cumnata mea, din Germania. Acolo am mancat pt prima oara, in urma cu cativa ani si de atunci … o mai savuram din cand in cand.
      Dar de curand, am vazut la Lidl, chiar Camembert..cred ca e buna…si am mai vazut in Carrefour sau Cora parca… trebuie cautat la rafturi ca sigur a patruns si pe piata noastra. gata, te-am pupat si am fugit! :))))

      Reply
  • Buburuza Bubu
    5 noiembrie 2013 at 16:01

    Oh Da!!!!Cat de apetisant arata!!!!

    Reply
    • Laura Nechita
      6 noiembrie 2013 at 8:15

      Ma bucur ca iti place! Poate incerci combinatia :)))) Te pup!

      Reply
  • Liana10
    5 noiembrie 2013 at 16:43

    Merci mult! Neamuri in Germania am, dar sunt zgarciti, asa ca o sa rascolesc Lidl, ca la Timisoara n-avem Cora si nici Carrefour, hypermarket, doar market, deci nu gasesc specialitati de-astea p-acolo. puup

    Reply
    • Laura Nechita
      6 noiembrie 2013 at 8:01

      Liana :))))) ce simpatica esti! Fugi la Lidl ca sigur gasesti si sunt convinsa ca o sa apara si in alte magazine. Te pup!

      Reply
  • dulceiutesarat
    2 februarie 2014 at 4:52

    ce pofta mi-ai facut!

    Reply
  • Sidonia Toncean
    27 februarie 2014 at 14:20

    Deci doar am citit reteta si…deja curge Crisul Repede la gura mea….!
    La ce magazin ai gasit bunatatea asta de branza , ca eu zau ca nu am vazut?
    Te tzuc Laura !

    Reply
    • Laura Nechita
      27 februarie 2014 at 16:54

      Vai, Sidy! am intrat aici si mi-am facut singura pofta :)))) Este dementiala combinatia! Eu am branza de la cumnata mea din Germania, insa a aparut si pe piata, la noi. Gasesti la marile magazine, diferite marci, diferite preturi. Nu stiu ce sa iti recomand dintre ele, nu am incercat din ele. Dar cred ca merita sa incerci sa vezi ce fel iese. Eu te astept cu pareri :)))) Muaah!

      Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.