Cu siguranta, ne prinde bine oricand o reteta buna de strudel cu mere, mai ales ca e facut cu un aluat bun, de casa. Reteta am luat-o de la Ruxy drag.
Este un aluat grozav, se face usor si iese tare bun la gust. Sigur ca nu voi mai cumpara nicicand din comert acest produs, il voi face in casa ori de cate ori va fi necesar.
Incercati reteta si daca vreti, reveniti cu un feedback. Sunt sigura ca va va incanta!
- pentru foietaj
- 400 gr faina
- 200 gr unt gras
- 4 linguri ulei masline
- 1 praf sare
- 1 pahar apa rece
- pt umplutura
- 1 kg mere
- cateva linguri zahar (in functie de cat de dulci sunt merele si de gustul personal )
- 1 cub unt
- scortisoara macinata
- nuca tocata
- zahar pudra
- 1 ou pt uns
Mod de preparare:
Intr-un castron, punem 350 gr faina si un praf de sare. Amestecam cu o furculita sa se distribuie sarea, apoi adaugam uleiul si apa. Eu am folosit mixerul cu brate de aluat si am mixat pana am obtinut un aluat elastic.
Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.
Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca.
A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.
Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.
Parfum de toamna intr-un aluat minunat.
Multumesc inca o data, Ruxule! >:D<
Untul moale si cu restul de faina il mixam in alt castron pana la omogenizare.
Pe o planseta, presaram faina, taiem aluatul in doua, intindem cate o foaie de aluat si intindem deasupra in strat egal compozitia de unt. Rulam foile, le punem intr-o folie alimentara si dam aluatul la frigider. Eu l-am tinut pana a doua zi, dar cred ca e suficient sa il tineti cateva ore.
Merele le-am spalat si le-am ras. Am adaugat un pic de zahar si apoi le-am pus la calit in putin unt, in wok. Le-am lasat pe foc cat sa scada sucul lasat de mere, apoi am dat deoparte si am adaugat nuca macinata. Am amestecat si am lasat sa se raceasca.
A doua zi, am scos aluatul de la frigider, l-am intins cam la jumatate de cm grosime. Am taiat fasii mai lungi,mai scurte, le-am crestat cu ajutorul rolei speciale, am pus umplutura de mar, am presarat scortisoara si am rulat.
Le-am asezat intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Am uns cu ou batut rulourile. Le-am mai dat 10minute la frigider, apoi le-am bagat in cuptor, la copt, la 200 grade, aprox. 20 minute. Dupa ce s-au rumenit, le-am scos de la cuptor, am lasat un pic sa se raceasca, apoi le-am pudrat cu zahar si am servit cu un ceai verde.
Parfum de toamna intr-un aluat minunat.
Multumesc inca o data, Ruxule! >:D<
2 Comments
simonacallas
10 ianuarie 2015 at 19:15Nu am facut niciodata foietaj, pentru ca nu am timp si nici rabdare, desi cel din comert nu e chiar asa cum l-as vrea, prefer sa il cumpar ca e mult mai comod. Dar aluatul tau arata foarte bine si pare simplu de facut, asa ca o sa ma incumet sa fac si eu 🙂 Strudelele arata minunat, felicitari!
Laura Nechita
10 ianuarie 2015 at 19:47Simo, la fel gandeam si eu, era mult mai comod sa il iau gata facut. Dar chiar e usor de facut si tare gustos. M-a convins sa renunt la cel din comert. In plus, tu stii la fel de bine, sunt retete mult mai complexe sau mai de durata si tot le facem :)) Te pup, seara frumoasa!