Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Din seria fursecurilor delicioase de casa, astazi mi-am luat inima in dinti si am pregatit si eu aceste Nuci umplute cu crema de ciocolata.

Va spun sincer, mi se par cele mai migaloase fursecuri, dar sunt delicioase si versatile. Eu am pregatit o umplutura de crema cu ciocolata, nuci si biscuiti.

Pentru reteta, am apelat la ajutorul lui Merisor, careia ii multumesc, doar ca am adaptat cantitatile sa iasa jumatate de portie. Va marturisesc ca la inceput, am fost tentata sa renunt la a le mai coace, dar am dus sarcina cu brio la final. :))) Acum, dupa ce le-am facut si gustat, stiu ca le voi face mereu.

Mai multe retete de fursecuri.

Daca va fac cu ochiul, va invit sa cititi reteta si va recomand sa le faceti si voi.

Timp preparare: 1,5 h Nr. portii: 45-50 Complexitate: ridicata

Ingrediente Nuci umplute cu crema de ciocolata:

  • aluat:
  • 100 gr unt gras (la temperatura camerei)
  • 5o gr untura (la temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 ou de gaina (la temperatura camerei)
  • 400 gr faina de grau (+/- 30 gr in functie de marimea oului si tipul fainii)
  • 1 lgta bicarbonat de sodiu
  • pasta vanilie
  • extract portocale
  • crema:
  • 500 ml lapte (la temperatura camerei)
  • 6 lg zahar tos (daca preferati mai dulce, suplimentati)
  • 2 lg cacao
  • 2-3 lg faina de grau
  • 50 gr ciocolata cu lapte
  • 150 gr miez de nuca macinata
  • 80 gr biscuiti simpli
  • rom
  • 120 gr unt gras (temperatura camerei)
  • un praf de sare
  • in plus:
  • zahar pudra

Mod de preparare Nuci umplute cu crema de ciocolata:

Intr-un bol, pune untul moale, untura, un praf de sare si zaharul. Adauga pasta de vanilie si extract de portocale (sau ce aroma vrei tu) si mixeaza bine pana cand devine cremos untul si capata consistenta. Adauga oul si mixeaza din nou pana se incorporeaza bine.

Amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu, apoi incepe sa adaugi peste crema de unt, amestecand continuu. In functie de tipul fainii si a marimii oului, este posibil sa intre mai putina sau mai multa faina. Aluatul obtinut trebuie sa fie dens, omogen si maleabil. Pune-l in folie alimentara, apoi tine-l la frigider pentru minim o jumatate de ora.

Cand timp sta aluatul la rece, poti pregati crema.

Pregateste o cratita si pune faina, zaharul si cacaua, un praf de sare. Amesteca usor cu un tel, apoi toarna laptele in fir subtire, amestecand cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Transfera compozitia pe foc si amesteca pana incepe sa se gateasca si sa se inchege. Este gata cand devine cremoasa si lucioasa. Ia compozitia de pe foc si adauga ciocolata taiata bucatele. Lasa 2 minute asa, apoi incepe sa amesteci pana se omogenizeaza. Lasa la temperat.

Scoate aluatul de la frigider. Formeaza bilute egale (eu am cantarit la 5-6 grame biluta). Am obtinut in jur de 100 de coji, deci aproximativ 50 de nuci.

Pregateste forma de copt (traditionala, pe foc sau electrica) si incinge-o bine.

Eu am folosit forma de copt pe foc. Daca folosesti si tu la fel, unge cu putina untura forma, apoi asaza cate 8 bilute (sau de cat e forma ta) si coace-le pe ambele parti pana capata culoarea usor rumena. Nu te descuraja, treaba va merge mai usor dupa prima transa.

Dupa ce ai copt toate cojile de nuci, lasa-le la temperat. Indeparteaza apoi marginile in exces ca sa dai o forma frumoasa cojilor. Eu am folosit o razatoare pentru condimente si am obtinut un rezultat frumos.

Acum e momentul sa finalizezi crema.

Intr-un bol, pune untul moale si mixeaza-l bine pana devine cremos, apoi incorporeaza din crema de ciocolata, amestecand continuu. Adauga rom dupa gust si amesteca iar.

Faramiteaza biscuitii si pune-i in crema, apoi adauga si nuca macinata. In functie de consistenta cremei, poti adauga biscuiti.

Potriveste gustul cu zahar/ rom.

Umple cojile de nuci cu crema de ciocolata, apoi uneste-le si asaza-le pe un platou. Pudreaza-le cu zahar. Eu le-am depozitat intr-o cutie de plastic si le-am pudrat cu zahar abia a doua zi.

Sunt delicioase, fragede si aromate.

Sa va fie de folos!

1 Comment

  • Maria Udrea
    13 aprilie 2025 at 18:16

    Și eu le consider migăloase, dar merită tot efortul. Arată tare bine nucile tale! Mă bucur că te-a inspirat rețeta mea.

    Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.