Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Prajiturele in ciocolata

Cele mai simple, gustoase și rapide deserturi sunt cele pregătite din ingrediente rămase prin cămară, respectiv, biscuiți, nuci, alune, poate ceva iaurt prin frigider, un suc, etc.

Și nu e prima dată când experimentez un astfel de desert care dispare instant, iar treaba e și mai bună fiindcă nimic nu se aruncă, totul se transformă.

Iată, cazul de față o dovedește! Și nici nu ați crede de unde am pornit și unde am ajuns: un pandișpan rămas, niște ciocolată rămasă, puțină aromă de mentă și astfel au apărut cele mai bune prăjiturele.

Cantitățile variază, ideea este să iasă o compoziție modelabilă și gustoasă care îmbrăcată în ciocolată, să gâdile delicios papilele noastre gustative :)))

Rapid, efort minim, gust delicios!

bomboane cioco19

bomboane cioco3

bomboane cioco12

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  1/2 chec cu vanilie
  • 150 gr mascarpone
  • 6-7 rulouri de napolitane cu ciocolată
  • 1 lgța esența mentă
  • 300 gr ciocolată neagră
  • 3 lg lapte dulce
  • ornamente cacao
  • 1 lg cacao

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Pregătim un castron. Se fărâmițează cu mâna pandișpanul/ checul rămas. Se adaugă brânza mascarpone și o linguriță de esența de mentă. Se amestecă ușor, apoi se adaugă rulourile de napolitană sfărâmate grosier. Se amestecă să se obțină o compoziție densă, modelabilă. Se formează biluțe de mărime potrivită și se dau la rece.
Separat, se pune la topit pe baie de aburi ciocolata, se adaugă laptele și se lasă până se topește, apoi se omogenizează. Se ia de pe baia de aburi și se lasă puțin la temperat.
Se scot prăjiturelele de la rece, se îmbracă în ciocolata topită, se ornează după gust, apoi se dau la rece până în momentul servirii!
Să vă fie de folos!

[/preparare]

dulciuri2

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.