Menu
Dulciuri / Torturi

Tort de cacao cu crema de ciocolata alba si fructe

A fost unul dintre cele mai gustoase torturi, făcut fără nicio ocazie. Motivul pentru care îl postez este acela că unele persoane mi-au cerut rețeta, așa că o las aici pentru posterioritate :))))))
Este un tort ornat simplu, se poate insiropa cu zeamă de compot sau suc natural, iar fructele de pădure fac casă bună cu ciocolată albă și nu numai.
Sper să vă fie pe plac și să scuzați calitatea pozelor! Gustul tortului este cu mult mai bun! :)))

tort

tort1

[ingredients title=”Ingrediente”]

  •  blat
  • 7 ouă
  • 8 lg făină
  • 7 lg zahăr
  • 7 lg ulei
  • 50 gr ciocolată topită
  • 1 praf copt
  • 1 praf sare
  • 2 lg cacao neagră
  • crema
  • 500 gr cremă de brânză sau mascarpone
  • 100 gr ciocolată albă
  • 200 – 300 gr smântână grasă pt frișcă
  • 2-3 lg zahăr pudră
  • 400 gr fructe de pădure
  • glazura
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 50 gr unt
  • 100 ml lapte
  • sirop
  • zeamă compot sau suc proaspăt fructe

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

 Blatul
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă apoi zahărul, se mixează până se obține o bezea fermă. Se încorporează gălbenușurile, se omogenizează. Făina se cerne cu praful de copt, se adaugă și se încorporează în compoziția de ouă. Se adaugă ciocolata topită, uleiul, și cacaoa. Se omogenizează, se toarnă compoziția în forma de copt prevăzută cu hârtie. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 45-50 min, la 180 grade. Se scoate, se lasă să se răcească.
Se pregătește un sirop din zahăr sau se însiropează cu zeamă de compot de vișine, de cireșe, etc.
Crema
Se topește ciocolata pe baie de aburi.
Crema de brânză se amestecă cu ciocolata topită și răcită. Smântâna se bate ca pentru frișcă, se adaugă zahărul, apoi se combină cu crema de brânză. Dacă preferați mai dulce, suplimentați cantitatea de zahăr.
Se taie blatul în 2-3 straturi, se însiropează bine, apoi se întinde câte un strat subțire de cremă. Se presară fructe (afine, zmeură, mure, vișine) se acoperă fructele cu cremă. Deci tot stratul de cremă are fructele în mijloc. Urmează al doilea blat care se însiropează, restul de cremă tot așa în două semistraturi cu fructe la mijloc. Se așază ultimul strat însiropat.
Glazura
Se pun ingredientele într-un vas termorezistent care se pune la cuptor ca să se încălzească uniform. Abia după ce s-a topit ciocolata, se scoate vasul și se amestecă energic. Se glazurează tortul, se ornează după bunul plac, apoi se dă la rece până în momentul servirii.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.