Acolo unde exista dragoste adevarata, in orice moment, in orice imprejurare, ea poate fi omagiata, pastrata, declarata, dovedita…ca e Valentine’s, ca e Dragobete, ca e joi, ca e dimineata, ca e vacanta, ca e o cumpana a vietii, ca e un moment de bucurie intensa, dragostea trebuie sa fie exact asa cum ne invata biblia:
„Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.”
Recunosc ca nu mai apreciez forma si aspectul pseudo -sarbatorilor de dragoste, au devenit mult prea plastice, mult prea impopotonate si lipsite de continut, de valoare, dar asta nu inseamna ca nu iubesc sau ca nu omagiez dragostea.
Iata un mic rasfat de iubire, o lingurita de dragoste adevarata, fiindca in orice mancare, alaturi de sare, piper sau zahar, dragostea este un ingredient cheie!
Se spune ca dragostea la prima vedere, apare si trece la fel de fulgerator, insa la noi a venit acum 14 ani si este hotarata sa dureze o viata, dincolo de bucurii si zambete, dincolo de incercari si durere, dincolo de semnele pe care timpul le lasa pe chipul nostru. In ziua in care m-am indragostit de tine, m-am hotarat ca o sa te iubesc o viata intreaga si …dincolo de ea! Am crescut cu tine, am zidit cu tine si ma voi preface in abur odata cu tine!
Acest desert a fost inscris în “Concursul misterios organizat de Puzzlerooms şi Haplea”.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 400 gr smantana grasa
- 200 gr ciocolata alba
- 200 gr ciocolata neagra
- 1 cana cafea naturala
- 2 pachete biscuiti oreo
- 1 cub mic unt (20-30 gr)
- 400 gr ciocolata cu lapte
- 200 ml suc proaspat de portocale
- 100 ml apa rece
- 100 ml suc sfecla rosie
- 200 gr mure +zmeura
- 4 linguri zahar alb
- 1 cub unt ( 50 gr)
- 1 canita lapte ( 150 ml)
- 2 pliculete gelatina ( 20 gr)
- dragoste cat cuprinde
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul.
Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla.
Hidratam 1 plic de gelatina in apa rece si alt plic in sucul de sfecla. Maruntim biscuitii la robot. Topim untul in cuptor si apoi il turnam peste biscuiti. Amestecam bine si obtinem o compozitie densa, lipicioasa. Punem compozitia de biscuiti in forma/formele pregatire si presam bine cu o lingura metalica pana formam o baza cu nivel egal. Punem la copt in cuptor, la foc iute, aproximativ 5 minute. Apoi, scoatem si lasam la racit.
Intr-un vas, punem pe foc, 200 gr smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea ciocolata alba rupta in bucati. Dam vasul de pe foc si amestecam in continuu pana se topeste ciocolata si devine vascoasa. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se dizolva. La sfarsit adaugam sucul de portocale si amestecam. Turnam un strat aproximativ egal cu cel de biscuiti in forma/forme. Dam la frigider sau daca vreti sa se intareasca mai repede, puneti in congelator.
In alt vas, punem pe foc, 200 gr de smantana, lasam pana cand incepe sa fiarba si punem peste ea 200 gr de ciocolata neagra. Dam vasul de pe foc, si amestecam in continuuu pana se topeste ciocolata. Adaugam jumatate din gelatina hidratata in apa si amestecam pana se topeste. Adaugam cafeaua si omogenizam. Lasam un pic sa se raceasca, apoi scoatem formele din frigider sau congelator si cu ajutorul unei linguri, turnam din compozitie peste stratul alb. Nu turnati direct din vas pentru ca e posibil sa se amestece compozitiile. Dam din nou la rece.
Intr-un vas, punem fructele, adaugam 1 cana apa si le blenduim. Strecuram sucul obtinut si il punem intr-un vas pe foc. Adaugam 4 linguri de zahar alb si lasam pana se topeste zaharul. Dam deoparte si adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla. Amestecam pana se topeste gelatina si lasam un pic la racit.
Scoatem formele de la rece,cu o lingura turnam din compozitia de fructe peste stratul negru si dam din nou la rece.
Topim 400 gr de ciocolata cu lapte, adaugam o cana cu lapte si un cub de unt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam restul de gelatina hidratat in suc de sfecla si amestecam pana se topeste. Lasam un pic la racit.
Scoatem formele de la rece, desfacem peretii, scoatem deserturile si le asezam pe un grilaj sau pe un tocator de lemn. Cu o lingura, incepem sa turnam glazura de ciocolata, pana imbracam totul. Nu incercati sa o nivelati ulterior cu un cutit sau o spatula fiindca veti lasa urme.
Dam la rece si apoi ornam dupa bunul plac. Eu am ales sa fac o bordura de inimioare din ciocolata si am pudrat un pic de cacao.
Are o textura cremoasa, ciocolatoasa, si ofera o explozie de arome: cafea, portocala, fructe de padure.
Este un desert minunat, de rasfat chiar, desi implica un pic timp si complexitate ca sa il realizati, insa nu uitati ca „acolo unde dragoste nu e… nimic nu e!” :)))
[/preparare]
32 Comments
Anca B.
18 februarie 2015 at 13:33Vai cum arata!!! Pare ireal, perfectiunea intruchipata! A fost bun rau, asa-i?
Maria Udrea
18 februarie 2015 at 14:01Vai, Laura, ce ai putut sa faci aici! Nu vrei sa devin si eu unul din teroristii tai? :)))))
Maria Udrea
18 februarie 2015 at 14:02PS: Sa va iubiti maxim, pana la final! <3
deyu
18 februarie 2015 at 14:22Wooow!!! E absolut minunat!!! :X:X:X
Mihaela
18 februarie 2015 at 14:41Am ramas masca, cum s-ar zice ! E cel mai elegant tort pe care l-am vazut vreodata ! Numai ca nu stiu unde as putea gasi ultimul ingredient 🙂 ??? Pupici si multe felicitari !
Rita Ilieș
18 februarie 2015 at 14:57Asta-i pură aroganță! :))) Cum să ne chinui așa? Chiar n-ai suflet, Lăurica? :)))))
Vai de capu' meu! Ne-ai dat ȘAH MAT!
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 15:37Multumesc mult, Anca! Exceptand partea cu gelatina de care eu cam fug, sa stii ca a iesit cremos si foarte aromat. Iti explodeaza rand pe rand aromele: portocala, cafea, fructe de padure… :)) nu iti mai fac pofta! Te pup si seara frumoasa!
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 15:41Merisor, asa sa ne ajute Doamne Doamne! Multumesc mult! Te pup cu drag!
Alina Vicu
18 februarie 2015 at 15:41M-ai omorat! E o superbitate "dilicioasa" vorba lu' fii-miu. 🙂 Numa' de-ai da o felie si spre Pietricica. 😛
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 15:42Deyu, multumesc tare mult! E un tort micut, dar are multa dragoste in el! Te pup cu drag!
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 15:43Ela, multumesc mult! chiar ma uitam sa vad despre ce ingredient era vorba…. :)) te pup cu drag!
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 15:44Rita, esti prea dulce… multumesc mult! Sper sa spuna si Teo la fel :))) Te pup cu drag!
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 16:23Alina,multumesc mult! Trimit cu drag spre voi o feliuta ca desi pare mare, tortuletul e mic:))) Va pup si seara frumoasa!
Diaconta
18 februarie 2015 at 16:39Superb tortul,minunat mesajul,delicioasa sectiunea,splendide pozele.
Ce sa mai zic,m-ai lasat fara vorbe.
Felicitari din toata inima Scumpicioaso.
Claudia V.
18 februarie 2015 at 16:45E superb! Sunt fara cuvinte 🙂
Cred ca are si un gust divin. Doar e cu ciocolata!
Sper sa il incerc si eu intr-o zi 🙂
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 16:56Dia, multumesc tare mult! Avem nevoie de multa dragoste si unitate mai ales in momentele grele ale vietii. Din cand in cand ne mai rasfatam si noi! Te pup cu drag! Salutari cu sanatate mamei !
Laura Nechita
18 februarie 2015 at 16:58Claudia, multumesc mult, e meritul ingredientelor care s-au asezat frumos si ascultator! :))) Te pup, seara frumoasa!
Maria Udrea
18 februarie 2015 at 20:53Am mai trecut odata pe aici, inainte de culcare, ca sa visez frumos <3
gaby_d
19 februarie 2015 at 7:51Impecabil Laurici!
Bravo!
Laura Nechita
19 februarie 2015 at 10:46Merisor, puteai sa aduci si niste ficatei din aia buni! :))))
Laura Nechita
19 februarie 2015 at 10:46Multumesc mult, Gabitule! Te pup cu drag!
Liana10
20 februarie 2015 at 13:43Wow!! Arata nemaipomenit!! E de revista, ce mai! Felicitari din <3
Laura Nechita
20 februarie 2015 at 16:00Multumesc tare mult,Liana! Mai am o bucatica :)))Te pup si seara frumoasa!
simonacallas
21 februarie 2015 at 9:38Fascinant de frumos si de ingenios, felicitari!
Laura Nechita
21 februarie 2015 at 12:59Simo,felicitari tie, fata talentata! Bravoo,te pup cu drag!
Anonim
25 februarie 2015 at 10:13Arata senzational si cred ca sunt nemaipomenit de bune.Cate arome,curcubeu pe cerul gurii!Spune-mi tu ai realizat mai multe tortulete sau ai folosit toate ingredientele la unul sigur?IAm inteles ca ai folosit 5 forme.Iti miltumes.te pup..Gianina
Laura Nechita
25 februarie 2015 at 15:03Buna,Gianina! multumesc tare mult,ma bucur ca iti place! Eu am folosit mai multe forme mici, dar cred ca poti face lejer unul marisor. Sau poti pune si in cupe transparente pentru efect. Iti multumesc ca ai trecut pe aici! Seara frumoasa!
Sidonia Toncean
26 februarie 2015 at 5:11Draga mea Laura nici nu mai stiu pentru ce sa te felicit…
Pentru frumoasele cuvinte pe care le-ai rostit la inceput ….sau pentru tortuletele acestea senzationale ?!
Eu iti doresc sa va iubiti ca acum 14 ani si iubirea sa dureze continuu !Si va dura daca va di un pic de chibzuinta…
Cat despre tortulete…sunt sigura ca au disparut urgent, la cat de bune au fost.
Te tzuc cu drag !
TeoBucatar
26 februarie 2015 at 19:14Arata fantastic!
Laura Nechita
26 februarie 2015 at 19:27Sidy, sarumana frumos din suflet! Doamne ajuta! Multumesc mult de tot, te pup cu drag! Seara frumoasa!
Laura Nechita
26 februarie 2015 at 19:28Teo, multumesc tare mult, te pup si seara frumoasa! >:d<
Haplea
2 martie 2015 at 19:36Wow ct de bine arata! Pare desertul perfect pentru concursul meu misterios. Te astept cu drag sa participi la : http://retete-haplea.ro/va-invitam-la-concurs-misterios/