Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Cornulete Trubochki

Asteptam de mult sa incerc aceste Cornulete Trubochki si ma bucur ca le-am facut, sunt excelente, mai ales ca sunt umplute cu nuca. Stiti cum miros dupa ce s-au copt? Hmm… minunat!

Poate va e de folos si reteta Cornuletelor de zapada

Am plecat de la reteta pe care am gasit-o la Retete Papa Bun, (careia ii multumesc mult), cu mici modificari.

Sunt absolut delicioase, se fac usor, mai ales daca aveti un robotel la indemana.

Aluatul este atat de fin si usor de lucrat, iar rezultatul grozav. Nu mai spun de gustul nucii coapte, mirosul de rom… merita facute!

Sper sa va placa si sa le incercati si voi. Asta, daca nu ati facut-o deja :))

cornulete cu nuca cornulete cu nucacornulete cu nuca

Timp preparare: 1 h (plus timp la rece) Nr. portii: 60 Complexitate: medie

Ingrediente Cornulete Trubochki:

  • aluat:
  • 400 gr faina de grau
  • 250 gr unt rece
  • 250 gr smantana fermentata
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • umplutura:
  • 200 gr miez nuca
  • 40 gr zahar cu rom (sau vanilat)
  • 1 albus de ou
  • in plus:
  • 80 gr zahar pudra

Mod de preparare Cornulete Trubochki:

Ideal ar fi sa aveti la dispozitie un robotel de tocat/framantat. Daca nu, merge si manual.

Untul rece se taie cuburi si se amesteca cu faina cernuta cu bicarbonatul. Odata ce compozitia devine faramicioasa, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul se scoate pe un blat usor infainat si se framanta putin cat sa devina omogen si elastic. Se infoliaza si se pune la rece 1- 2 ore.

Nuca se amesteca cu zaharul si se macina grosier. Alta savoare au cand le mananci si simti bucatelele de nuca :))

Aici, din motive tehnice care ma privesc exclusiv :))) ca sa imi fie mai usor de pus umplutura, am adaugat un albus de ou batut spuma si am incorporat toata nuca. Astfel am lucrat mai usor cu ea, pastrandu-se compacta pe aluat. Daca nu vreti, nu puneti, eu asa am crezut ca imi va fi mai usor.

Aluatul rece se scoate din folie, se portioneaza in 4. Se lucreaza cu cate o portie, restul urmand sa stea la rece pana ii vine randul.

Asadar, prima portie de luat se intinde pe un blat infainat foarte putin, in forma de cerc cu grosime de 3 mm. Eu am intins aluatul cum am reusit si am decupat forma de cerc cu ajutorul unui disc de carton.

Aluatul se taie in 10 – 12 trunghiuri (eu le-am facut mai mici si am portionat in 12). La baza fiecarui triunghi se asaza putina umplutura si se ruleaza strans pana la capat. Fiecare cornulet rezultat se asaza in tava prevazuta cu hartie de copt.

Tava se tine la rece o ora inainte de coacere.

Se pregateste si restul de aluat la fel.

Cornuletele se coc in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, aproximativ 20 minute, in functie si de cuptor. Trebuie sa fie usor rumene. Atentie sa nu le ardeti cum mai fac eu :)))

Dupa coacere, se scot, (se inspira putin din aroma lor ca sa aveti pofta si mai mare :))), apoi se lasa la temperat. Se pudreaza cu zahar.

Sunt foarte, foarte gustoase, fragede si au o textura aparte. Sa va fie de folos!

 

 

 

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.