Menu
Dulciuri / Fursecuri/ Biscuiti

Cele mai bune fursecuri ever

Stiu ca nu e o denumire obisnuita pentru niste fursecuri, dar chiar vreau sa va conving ca sunt cele mai bune!
Ieri m-am jucat, am experimentat si am facut aceste fursecuri (black cookies) de care e greu sa te desparti :))) No need for coffee, sunt bestiale!
Atentie, nerecomandate copiilor datorita continutului de cafea, cacao neagra!
Este adevarat, costa ceva calorii, costa ceva banuti, dar hei, le fac o data pe …luna an:)))
Haideti si voi sa le gustati!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 120 gr unt de calitate
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 60 gr zahar cu melasa
  • 100 gr zahar brut
  • 1 ou
  • 250 – 270 gr faina
  • sirop caramel (se obtine din zaharul brut)
  • 1 vrf cutit bicarbonat sodiu
  • 1/2 plic praf copt
  • 3-4 cuisoare
  • 30 gr cacao neagra
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri pudra de cafea
  • pepite ciocolata
  • 50 gr ciocolata neagra

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai intai de toate, pastram ingredientele la temperatura camerei pentru 2 ore.

Intr-un vas, punem zaharul brut si asezam pe foc, lasam pana se caramelizeaza, amestecam usor cu o lingura de lemn. Lasam pe foc pana devine lichid si omogen. Pregatim o foaie de copt si turnam caramelul in fasii subtiri. Lasam sa se intareasca.


In vasul in care am caramelizat zaharul, turnam 100 ml apa si lasam sa fiarba, astfel topim si salvam si caramelul ramas pe peretii vasului. Dam deoparte dupa ce a fiert.
Caramelul intarit il macinam. Eu am folosit mojarul meu din marmura si a iesit foarte fin. Puteti incerca si la masina de rasnit, insa mi-e teama ca de caldura sa nu se topeasca un pic si sa devina lipicios. Incercati mai bine cu mojarul. Dam deoparte.
In acelasi mojar, punem cuisoarele si le macinam, adaugam cafeaua, scortisoara, cacaoa si macinam impreuna. Dam deoparte.

Intr-un castron, punem untul moale, uleiul, zaharul cu melasa, bicarbonatul, praful de copt, amestecul de cafea si amestecam cu un tel- para.


Adaugam oul si amestecam energic pana se incorporeaza bine.


Adaugam jumatate din faina si amestecam. Obtinem un aluat lipicios si cremos. Adaugam 3-4 linguri de sirop de caramel si amestecam din nou. Adaugam restul de faina si omogenizam toata compozitia. Adaugam si pepitele de ciocolata si amestecam numai cat sa se distribuie in tot aluatul. Dam totul la rece pentru o ora.

Pornim cuptorul. Pregatim o tava mare cu hartie de copt. Scoatem compozitia de la frigider si cu o cupa de inghetata (asa am folosit eu), luam din compozitie si punem in tava gramajoare aproximativ egale. Nu tineti cont de aspect, ele vor iesi foarte frumos la copt.


Punem tava in cuptor, la copt, la 180 grade, timp de 15 minute. Le scoatem apoi pe un gratar si le lasa sa se raceasca. Le ornam cu ciocolata topita.

Timp de preparare total: 2 ore
Portii : 25-30

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

  • Maria Udrea
    31 martie 2015 at 12:58

    Valeu, cum suna tot ce ai pus tu acolo! Sunt bestiale! Sunt din alea de mananci si nu te mai opresti! Bine ca sunt doar la tine in farfurie, ca de-ar fi la mine…..adio dieta! :))))))
    Va pupacesc pe toti de nu va vedeti! Muah!

    Reply
  • Laura Nechita
    31 martie 2015 at 13:46

    Merisor, sunt atat de bune, trebuie sa ma abtin sa nu mananc multe! Sunt si faramicioase si dense, de toate! Nu iti mai povestesc, am inteles ca tre sa slabesti 40 gr :))) Te pupam!

    Reply
  • simonacallas
    31 martie 2015 at 17:38

    Arata fantastic si ingredientele sunt numai unul si unul 🙂 Felicitari, Laura! Nu vrei sa facem un schimb de prajiturele? 🙂

    Reply
  • Haplea
    31 martie 2015 at 18:48

    Wow …delicioase trebuie sa fie!

    Reply
  • Laura Nechita
    31 martie 2015 at 19:21

    Simo, vreaaau! :))))

    Reply
  • Laura Nechita
    31 martie 2015 at 19:27

    Victor, chiar sunt bune, au un gust intens, sunt sfaramicioase, sunt crocante! :))))

    Reply
  • Dohotariu-Avram Alina
    31 martie 2015 at 19:37

    Dacă zici tu că sunt cele mai bune, te cred! Știi că noi suntem cei mai mari critici ai noștri?!

    Reply
  • Diaconta
    1 aprilie 2015 at 6:24

    Hai c-am venit si eu sa gust.
    Ce-mi plac firmiturile alea.Pe toate le-as culege.
    Bravo.Pupicei

    Reply
  • Mihaela
    1 aprilie 2015 at 12:01

    Arata senzational si imi dau seama cat de fragede sunt ! Eu nu mai mananc, dar fac pentru ai mei ! Pupici ciocolatosi <3

    Reply
  • Laura Nechita
    1 aprilie 2015 at 13:54

    Alina, asa este! :)) Dupa -amiaza frumoasa!

    Reply
  • Laura Nechita
    1 aprilie 2015 at 13:54

    Dia, am vrut sa arat cat de sfaramicioase sunt! :))) Te pup!

    Reply
  • Laura Nechita
    1 aprilie 2015 at 13:55

    Ela, mananc asa…cu vinovatie :)))) Te pup!

    Reply
  • Rocsy Ciobanu
    1 aprilie 2015 at 16:54

    Auuuu, auuu ce ma doare….Hai ca mai vorbim noi :)))) Pup!

    Reply
  • Timea
    2 aprilie 2015 at 20:42

    Sunt minunate!!!!!!

    Reply
  • Sasha
    16 aprilie 2015 at 14:23

    Nu stiu cum faci, dar imi trimiti la pachet. :-)) Daca nu cumva le fac eu in weekend si mananc 10 bucati deodata, caz in care te pun sa-mi trimiti un meniu de dieta. <3

    Reply
  • Laura Nechita
    16 aprilie 2015 at 16:01

    Alexandra, tu iti permiti sa mananci cate vrei, chiar sunt bestiale :)))))

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.