Menu
Diverse

Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Astazi as vrea sa va fac pofta cu o reteta delicioasa de Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Toamna este plina de bunatati din natura, mere, gutui, prune, nuci, dar si aroma de scortisoara si caramel.

Sarbatorim toamna in toata splendoarea ei, incepand de la culorile ei parca pictate, pana la mancaruri delicioase si pline de aroma, la sarbatori frumoase si ganduri bune.

Ca in fiecare an, sarbatorim Crocktober si al lui festival gustos de retete sanatoase, iar eu nu pot decat sa va recomand din nou, cu toata inima, sa va imprieteniti bucataria fie cu un slow cooker Crock-Pot, fie cu un Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

Mai multe retete CrockPot aici 

Ambele aparate sunt foarte harnice, de mare ajutor in bucatarie, mai ales atunci cand timpul trebuie impartit intre multe activitati.

Detalii si retete grozave gasiti aici >>>

Mai jos va invit sa cititi si sa vedeti cat de repede si usor se pregateste acest Gem de prune la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.

gem prunegem prune gem prune

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 2 Dificultate: minima

Ingrediente:

  • 1 kg prune coapte bine
  • 100 gr miere naturala
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 cuisoare
  • miez nuci albe

Mod de preparare:

Prunele se spala, se desfac in jumatati, apoi se indeparteaza samburii.
se conecteaza la o sursa de curent.
In cuva aparatului se pun fructele, batonul de scortisoara, cuisoarele macinate.
Se asaza capacul in pozitia inchis, se inchide supapa de eliberare aburi.
Din meniul aparatului, se selecteaza programul Dessert, durata de gatire de 20 minute, apoi se apasa tasta Start.
Odata terminat timpul de gatire, se desface supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie si un cleste.
Dupa ce aburul s-a evaporat, se desface capacul cu atentie.
Se adauga mierea, miezul de nuca, apoi se asaza din nou capacul in pozitia inchisa.
Se inchide supapa de eliberare aburi, se mai selecteaza programul Dessert, cu durata de 10 minute, apoi se apasa tasta Start.
Dupa terminarea programului, se desface din nou supapa de eliberare aburi, la fel cu ajutorul unui cleste si a unei manusi de bucatarie.
Dupa ce s-a evaporat tot aburul, se desface capacul. Se amesteca usor cu ajutorul spatulei din dotare.
Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace.
se deconecteaza de la sursa de curent.
Sa va fie de folos!

 

   

     

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.