Menu
Dulciuri / Prajituri

Minichecuri cu cacao si portocala

Astazi, va aduc niste minichecuri simple, extrem de gustoase, de post, dar pe care eu le-as face oricand.
Reteta de la care am plecat, am gasit-o la Rocsi, care a preluat-o de la Laura Sava, insa eu am adaptat-o dupa ceea ce aveam disponibil.
Multumesc mult Rocs, Laura, pentru o reteta grozava, simpla si rapida!


[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 2 cani apa minerala cu bule (este suficienta o sticla mica de 500 ml apa minerala)
  • 1 + 1/2 cana zahar brut
  • 1/2 cana ulei (eu am folosit de floarea soarelui)
  • 3 cani faina alba
  •  1 plic praf de copt
  • 4 linguri cacao neagra de calitate
  • 2 linguri rom (eu folosesc rom-bautura)
  • o portocala
  •  Glazura:
  •  2 lg cacao neagra
  • 2 lg zahar brut
  • 2 lg ulei
  • 4-5 lg apa

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Mai intai, pornim cuptorul.
Intr-un castron, turnam apa minerala, adaugam zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam uleiul, romul si amestecam iar.
Spalam bine o portocala, o uscam cu un servetel de hartie, apoi radem coaja si o punem peste compozitia lichida. Cat timp pregatim faina, toate aromele se intrepatrund.
Intr-un alt castron, punem faina, cacaoa si praful de copt si amestecam cu o furculita, astfel incat sa se distribuie uniform toate. Adaugam faina pentru amestecul lichid si amestecam iar cu telul, doar cat sa se omogenizeze compozitia.
Pregatim cateva forme de copt, prevazute cu hartie de copt sau forme din hartie / carton de unica folosinta si turnam compozitia. Eu am folosit forme de minichecuri de unica folosita.  Asezam cativa miezi de nuca deasupra.
Le punem la copt in cuptorul incins, lasam la foc mediu, cam 35 -40 minute. Ele se vor umfla si vor crapa usor.
Dupa ce s-au copt, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Glazura o pregatim extrem de simplu.

Intr-un vas /craticioara, punem 2 linguri cacao neagra, 2 linguri zahar brut, 2 linguri ulei si 2 linguri apa. Punem pe foc, amestecand continuu pana cand incepe sa fiarba. Lasam 2 minute sa fiarba si apoi dam deoparte si lasam la racit. Glazura va deveni mai inchegata pe masura ce se raceste.
Glazuram checurile si servim alaturi de un ceai sau o cafea.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • simonacallas
    16 decembrie 2014 at 17:13

    Ce pufoase si dragalase sunt <3 Si mie imi place sa pun rom adevarat in prajituri, asa ca stiu cum e 🙂

    Reply
  • Maria Udrea
    18 decembrie 2014 at 7:14

    Ce faine sunt minichecurile tale! >:D<

    Reply
  • corina
    25 noiembrie 2015 at 19:07

    sincer si simplu

    Reply
  • corina
    14 decembrie 2015 at 4:23

    Buna. Am incercat aceasta reteta si este intr-adevar foarts satioasa si gustoasa. Am incercat si varianta fara cacao dar inca o portocala rasa, sincer si super gustoasa, iar pe deasupra am pus un strat de gem de zmeura( asa de contrast:))) si a fost apreciata. Multumesc mult.

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.