Am descoperit aceasta reteta de Posset (budinca) cu lamaie si lavanda, urmarind o emisiune in care celebrul Paul Hollywood a pregatit-o. A servit-o alaturi de niste biscuiti cu lavanda.
Posset este o budinca foarte simpla si usor de pregatit si inteleg ca este o reteta foarte veche. La origini a fost o bautura calda pe baza de lapte, condimentata, care se folosea ca remediu. In timp, a evoluat intr-o budinca, intre-o crema si acum se foloseste ca si desert rece.
Am stiut ca trebuie sa o incerc si eu si vreau sa va spun ca este minunata. Am pregatit si biscuitii cu lavanda, astfel ca am savurat cu ochii inchisi aceasta combinatie. Am ales sa ii pregatesc in varianta fara zahar, inlocuindu-l cu indulcitor natural Green Sugar.
Nu sunt necesare multe ingrediente pentru aceasta reteta, nici nu ia mult timp. Este un desert usor si fin, dulce acrisor, iar biscuitii completeaza perfect. Mi-a fost teama sa folosesc multa lavanda, dar data vitoare cu siguranta adaug mai mult. Am obtinut o aroma suava.
Sper sa va plac si voua si sa o incercati.
Timp preparare: 1 h Nr. portii 6 Complexitate: usor
Ingrediente Posset (budinca) cu lamaie si lavanda:
- 600 ml smantana lichida
- 100 gr Green Sugar (dupa gust)
- 2 lamai
- flori lavanda
- aluat biscuiti:
- 100 gr unt
- un praf sare
- 40 gr indulcitor Green Sugar
- 175 gr faina de grau
- Flori lavanda
Mod de preparare Posset (budinca) cu lamaie si lavanda:
Smantana lichida se incalzeste la foc mic. Se adauga indulcitorul si bobitele de lavanda si se amesteca continuu pana se infierbanta si atinge punctul de fierbere.
Se ia de pe foc si se adauga sucul de la cele doua lamai. Veti vedea ca imediat isi schimba textura si capata cremozitate si consistenta. Se lasa cateva minute la temperat, apoi se toarna in formele pregatite.
Se pune la rece pana a doua zi.
Aluatul de biscuiti se pregateste usor.
Untul moale, un praf de sare si bobite de lavanda se amesteca. Se adauga indulcitorul si se amesteca iar.
Faina se adauga la final si se framanta aluatul doar cat sa se omogenizeze. Nu trebuie framantat excesiv pentru ca isi va pierde fragezimea.
Alatul se infoliaza si se pune la frigider 1 h, cat sa se intareasca si sa poata fi portionat.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se taie in felii groase de 0,5 -1 cm. Se asaza in tava de copt si se coc la 170 grade C, timp de 15 – 20 minute, cat sa devine usor rumeni pe margini.
Dupa coacere se scot si se lasa la temperat. Se transfera apoi pe un gratar de bucatarie.
Biscuitii se servesc alaturi de possetul delicios si fin.
Sa va fie de folos!
No Comments