Sunt foarte gustoase aceste fursecuri nasturei, cu unt si fulgi de ovaz, se fac usor si se mananca la fel, mai ales daca aveti pofticiosi in familie.
Biscuitii sau fursecurile cu fulgi de ovaz sunt foarte bune la gust si versatile si se pot face diferite combinatii.
Vezi si reteta de Biscuiti cu unt si fulgi de ovaz
De aceasta data am facut fursecuri nasturei, cu unt si fulgi de ovaz pe care le-am umplut cu gem de prune fara zahar.
Varianta de mai jos este cu sirop de agave, dar daca nu va place sau nu aveti, puteti folosi si zahar.
Le puteti umple cu gem de caise, marmelada sau chiar unt de arahide.
Sper sa va placa si voua!
Timp preparare: 1 h Nr. portii: 16 Complexitate: medie
Ingrediente fursecuri nasturei, cu unt si fulgi de ovaz:
- 120 gr faina (+ 30 gr in caz ca e nevoie pt. consistenta)
- 100 gr unt moale
- sare
- 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
- 100 gr fulgi de ovaz
- 4 lg sirop agave (sau 80 gr zahar brut)
- 2 oua
- coaja de portocala
- scortisoara macinata
- gem pentru umplut
Mod de preparare fursecuri nasturei, cu unt si fulgi de ovaz:
Intr-un vas, se pun untul moale, un praf de sare, siropul de agave si oul. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie cremoasa, apoi se adauga scortisoara si coaja rasa de portocale.
Fulgii de ovaz se amesteca usor cu faina si cu bicarbonatul, apoi se incorporeaza in compozitia de unt.
Daca vi se pare prea moale compozitia, se mai adauga o lingura de faina. Acest lucru este influentat de marimea oualor, de tipul de unt, etc.
Se amesteca cat sa se omogenizeze, apoi cu ajutorul unei lingurite, se ia din compozitie si se formeaza bilute potrivite care se asaza la distanta de 3 cm una de cealalta, pe tava prevazuta cu hartie de copt.
Se preseaza mijlocul fursecurilor ca sa se formeze un locas. Se dau la rece o jumatate de ora.
Fursecurile se coc in cuptorul preincalzit la 170 grade C, timp de 15-17 minute (in functie de marimea fursecurilor si a cuptorului).
Dupa coacere, se scot din cuptor si se lasa la temperat, apoi se umplu cu gem de care doriti.
Aceste fursecuri nasturei, cu unt si fulgi de ovaz se savureaza cu pofta langa un ceai de ghimbir si lamaie.
No Comments