Menu
Fără carne / Legume

Tocanita de ardei copti cu smantana

Salivam la aceasta mancare, Tocanita de ardei copti cu smantana, inca de am gasit reteta aici, iar azi am trecut la fapte. Ador ardeii copti in orice forma, iar aceasta mancarica este de senzatie.

Nu sunt necesare multe ingrediente, dar trebuie sa fie bune. 🙂 Aveti nevoie de ardei copti, ceapa, usuturoi, cateva rosii si smantana. La final garnisiti totul cu o branza buna, de burduf sau de care va place. Eu am folosit pecorino, imi place foarte mult.

Am pregatit aceasta tocanita de ardei copti cu smantana in tigaia mea cea noua, din fonta emailata, de la Crock Pot. Imi place sa aleg vase de calitate in care sa se gateasca bine mancarea si care sa reziste mult timp in bucataria mea. Daca va fac cu ochiul aceste vase, gasiti oferta si reduceri bune pe siteul Crock Pot.

Revenind la tocanita de mai jos, va spun ca veti cere bis daca o incercati! Sa va fie de folos!

tocanita ardeitocanita ardei tocanita ardei

Timp preparare: 30 min Nr portii: 2 Complexitate: medie
Ingrediente Tocanita de ardei copti cu smantana:
  • 1 kg ardei copti, curatati de cotoare si seminte
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana usturoi
  • cateva rosii (dupa gust)
  • 3-4 lg smantana grasa
  • 2-3 lg ulei
  • sare
  • piper
  • branza de capra/ oaie (de burduf, pecorino sau de care va place)
Mod de preparare Tocanita de ardei copti cu smantana:

Ceapa se curata si se taie julien. Usturoiul se curata si se preseaza cu ajutorul unui cutit, apoi se toaca marunt.

Tigaia de fonta se pune la incins, pe foc, apoi se adauga putin ulei si un praf de sare. Se adauga ceapa si usturoiul taiate. Se lasa cateva minute cat sa se caleasca ceapa.

Rosiile se spala si se taie cuburi potrivite. Eu am folosit rosii mici, galbene, de gradina si le-am taiat in jumatati.

Peste ceapa, se pun rosiile taiate si se lasa inca putin pe foc ca sa se caleasca.

Se adauga ardeii copti, taiati dupa gust. Se adauga sare, piper si se lasa la foc moderat. In momentul in care tind sa ramana fara lichid, se adauga 30 ml apa. Se lasa pe foc pana se gatesc usor, apoi se adauga cateva linguri de smantana si se amesteca usor.

Mancarica se lasa pe foc pana capata consistenta dorita. Se potriveste gustul cu sare si piper.

Dupa ce se ia de pe foc, se rade branza pecorino sau de care doriti. La final, putin piper rasnit proaspat va incununa gustul.

Se serveste cu mare, mare pofta. Sa va fie de folos!

     

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.