Salata Panzanella este de origine italiana, un clasic al bucatariei meditaneene, absolut delicioasa si usor de facut.
Vezi si alte retete de gustari rapide
Este mancarea perfecta de vara, cand nu ai chef de mancaruri grele si de stat mult in bucatarie.
Eu am ales rosii din gradina mea, am folosit un ulei bun de masline si am savurat-o cu niste mozzarella moale si buna.
Secretul gustului in aceasta salata este sa ii dai timp sa se intrepatrunda aromele, astfel te vei bucura de un gust senzational.
Pentru salata Panzanella, nu ai nevoie de multe ingrediente, este versatila, poti adapta gusturilor tale si nu ai cum sa dai gres cu ea. Poti adauga branza, sparanghel sau ce iti place tie. Nu se supara nimeni :))
Timp preparare: 15 min Complexitate: usor Nr. portii: 1
Ingrediente Salata Panzanella:
- cateva rosii coapte (sa lase zeama)
- 3-4 lg ulei de masline (de calitate)
- sare de mare
- 2 felii de paine (preferabil uscata)
- zeama de lamaie (eu nu am folosit)
- frunze busuioc proaspat
- mozzarella proaspata (optional)
Mod de preparare Salata Panzanella:
Nu exista un soi anume pentru a pregati aceasta salata, insa rosiile trebuie sa fie cele mai bune: bine coapte, carnoase si, eventual, sa provina dintr-o sursa sigura.
Rosiile se spala si, in functie de marimea lor, se taie cuburi potrivite. Se presara cu sare si ulei de masline si se amesteca bine. Se lasa deoparte minim o jumatate de ora. In acest timp, rosiile vor lasa zeama.
Painea se taie cubulete (potrivite pentru o muscatura) si se adauga peste rosii si se amesteca. Ideal ar fi sa fie putin coapta in cuptor painea. Va ramane mai crocanta si buna in salata. Tot acum, daca doriti sa serviti cu branza, este momentul sa o adaugati in salata. Se adauga frunze proaspete de busuioc , se stropeste toata salata cu putin ulei de masline si se da la rece. Cel putin, mie asa imi place.
V-am spus, nu aveti cum sa dati gres cu aceasta salata. Important este ca rosiile sa fie bune, sa lase zeama si sa serviti cu mare pofta. Garantez ca nu va trebuie nimic pe langa ea.
Sa va fie de folos!
No Comments