Ne place humusul, mai ales copiilor, iar de data aceasta am incercat o combinatie noua de humus cu sfecla care a iesit grozav.
Humusul este un preparat oriental, pregatit din naut, pasta de susan, ulei de masline, zeama de lamaie si usturoi. Este foarte versatil si se poate combina cu multe alte ingrediente gustoase.
Astazi eu am incercat varianta cu sfecla si am ramas placut impresionati de gustul bun.
Sper sa va placa si voua acest humus cu sfecla, este o reteta de post simpla si usoara care se poate servi pentru orice moment al zilei, alaturi de paine prajita sau lipii.
Sa va fie de folos!
Timp preparare: 2 h Nr. portii: 1 Complexitate: medie
Ingrediente humus cu sfecla:
- 300 gr naut
- sare
- 2 l apa
- pasta susan (tahini)
- lamaie
- usturoi
- 2 buc sfecla
- ulei de masline
Mod de preparare humus cu sfecla:
Nautul se pune intr-un vas mare si se acopera cu apa. Se lasa la hidratat peste noapte.
A doua zi, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata, cu un praf de sare. Se lasa la fiert pana devine patruns.
Separat, sfecla se spala si se ambaleaza in hartie de copt si se pune la copt, in cuptor, timp de 1 ora, in functie si de marimea ei. Se probeaza cu o scobitoare daca este moale, apoi se scoate din cuptor si se lasa in hartia ei. Apoi se desface si se curata de coaja.
Eu va recomand sa folositi sfecla fiarta, se gaseste in comert si este foarte buna.
Odata fiert bine, nautul se scoate din vas cu o paleta si se pune intr-un blender. Se adauga pasta de susan dupa gust, cateva linguri ulei de masline, zeama de la o lamaie si 1-2 catei usturoi. Se adauga in blender si sfecla coapta si se paseaza fin cu totul.
La final, se condimenteaza dupa gustul fiecaruia si se serveste cu paine prajita.
Sa va fie de folos!
No Comments