Menu
Dulciuri / Prajituri

Prajitura Rudy cu fructe

Prajitura Rudy cu fructe este una foarte gustoasa, cu blat faramicios si crocant, cu umplutura fina de branza si fructe de vara.

Reteta de baza o gasiti aici, dar pentru prajitura Rudy cu fructe am adaptat-o.

Este o prajitura frageda si buna, iar fructele de vara au dat o nota acrisoara si racoritoare.

Am folosit visine si zmeura din gradina, am folosit o tava mai mica astfel ca prajitura sa iasa mai inalta si am redus putin cantitatea de unt din blat ca sa iasa mai crocant.

Sper sa va placa si voua, iar daca va face cu ochiul, gasiti reteta mai jos:

 

Timp de preparare: 1,5 h Complexitate: medie Nr. portii: 30

Ingrediente Prajitura Rudy cu fructe:

  • blat:
  • 400 gr faina de grau
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 3 lg cacao neagra
  • 4 lg apa rece
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci cremoasa
  • 3 oua de gaina
  • 150 gr zahar
  • pasta vanilie
  • 2 lg lapte condensat (din cel gros)
  • 250 gr visine si zmeura proaspata
  • Glazura:
  • 80 gr ciocolata cu rom

Mod de preparare Prajitura Rudy cu fructe:

Eu am folosit o tava patrata cu dimensiunea: 24 x 24 cm.

Se prepara mai intai aluatul fraged intrucat are nevoie sa stea la congelator o jumatate de ora.

Intr-un vas, se pun faina, sarea, zaharul, cacaua si se amesteca usor cu un tel. Se adauga untul si oul. Se framanta bine pana se obtine un aluat nisipos, faramicios, apoi se adauga apa rece si se framanta pana se obtine un aluat dens, omogen si nelipicios. Se imparte in doua parti egale si se acopera cu folie alimentara fiecare portie. Se pun la congelator pentru o jumatate de ora.

Intre timp, se pregateste umplutura de branza.

Intr-un castron mai mare, se pune branza cremoasa, zaharul, 1 lg pasta de vanilie, laptele condensat si galbenusurile. Se amesteca pana la omogenizare.

Separat, albusurile se mixeaza pana se obtine o bezea care se incorporeaza in crema de branza. Compozitia se pune in frigider.

Se pregateste tava de copt prevazuta cu hartie.

Se scoate o portie de aluat si se rade mare in tava, sub forma de strat. Se pune cu lingura din compozitia rece de branza, se asaza visine si zmeura (scurse bine), apoi se adauga restul de crema de branza.

Cea de-a doua portie de aluat se rade la fel peste crema de branza.

Prajitura se coace in cuptorul preincalzit, la 165 grade C, timp de 50-60 minute, pentru o coacere uniforma. Daca focul este prea iute, crema de branza se va umfla si va crapa la suprafata, iar prajitura nu va fi uniforma.

Dupa coacere, se lasa la temperat in cuptorul cu usa deschisa.

Prajitura racita se pastreaza la frigider pana a doua zi.

Se glazureaza cu ciocolata cu rom si se portioneaza cu un cutit bine ascutit.

Ideal, prajitura va fi cu atat mai buna si mai asezata, pe masura ce sta mai mult la frigider.

Sa va fie de folos! Este o prajitura foarte gustoasa si aromata.

 

 

 

2 Comments

  • Maria Craciun
    31 iulie 2023 at 10:47

    Prajitura Rudy este mukt mai gustoasă cu cireșe în brânză decat vusine sau zmeura , am incercat si am facut diferenta.

    Reply
    • Laura Nechita
      1 august 2023 at 17:59

      Multumesc mult pentru recomandare! Voi incerca si cu cirese. Eu am ales visine si zmeura pentru contrastul dulce-acrisor. Noua ne-a placut mult prospetimea si gustul fructelor acrisoare. Multumesc inca o data! Seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.