Menu
Dulciuri / Fara zahar

Ciocolata cu cafea

De cand am descoperit calitatile untului de cacao, pregatesc mereu deserturi simple si bune, asa cum este si aceasta Ciocolata cu cafea.

Spre deosebire de varianta de aici, de data aceasta am renuntat la cantitatea de lapte praf si am adaugat cafea.

Nu mai este un secret ca ador deserturile cu cafea, iar aceasta ciocolata cu cafea a iesit perfect.

Mai multe deserturi cu cafea gasiti aici .

Am pregatit cafea intensa, de calitate cu ajutorul espressorului meu Melitta Avanza, am adaugat si bucatele de boabe de cacao prajite.

Aceste bijuterii dulci le puteti pregati pentru orice ocazie, iar daca alegeti sa va surprindeti jumatatea de Ziua Indragostitilor, adaugati si un strop de iubire la ingrediente.

Sa va fie de folos!

ciocolata homemade ciocolata homemade ciocolata homemade ciocolata homemade

Timp preparare: 20 min Nr. portii: 30 Complexitate: medie

Ingrediente:

  • 150 gr unt de cacao
  • 1 praf sare (sarea intensifica aroma ciocolatei)
  • 5 lg sirop de agave sau 3 lg zahar (dupa gust)
  • 50 gr cacao neagra
  • 30 ml espresso
  • 10 ml rom/ amaretto

Mod de preparare:

Se topeste untul de cacao.
Separat, intr-un castron, se cerne cacaua, se adauga un praf de sare. Se adauga siropul de agave si cafeaua. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul de cacao fierbinte.
Se amesteca foarte bine, apoi se toarna in forme din silicon.
Se lasa la temperatura camerei o ora, apoi se depoziteaza la rece.
Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.