Ador fulgii de ovaz, imi place mult aroma fainii integrale, asa ca am pregatit o portie din acesti Biscuiti cu ovaz si faina integrala.
Nu stiu cat de mult va plac aceste deserturi simple, dar eu vi le recomand, mai ales ca sunt facute in varianta fara zahar, insa la fel de gustoase. Va recomand si Biscuitii cu migdale si fulgi de ovaz.
Am pregatit acesti biscuiti folosind indulcitor natural Green Sugar Gold. Acum are un nou ambalaj si e mai usor de folosit. Cand am deschis cutia, am simtit aroma minunata. Am stiut ca urmeaza o portie de biscuiti fragezi si aromati.
Am plusat cu arome de pamant: scortisoara, nucsoara, ghimbir, dar si coaja de portocala. I-am decorat cu ciocolata alba Green Sugar.
Foarte aromati au iesit, alaturi de o cafea sau un ceai, sunt minunati.
Sper sa va fie de folos si voua aceasta reteta de Biscuiti cu ovaz si faina integrala.
Timp preparare: 20 min Nr. portii: 20 – 24 Complexitate: medie
Ingrediente:
- 100 gr faina integrala de grau
- 100 gr fulgi de ovaz
- 80 gr Green Sugar Gold
- un praf sare
- 100 gr unt
- 2 oua de gaina
- condimente:
- scortisoara, nucsoara, ghimbir, coaja portocala
- un vrf cutit bicarbonat de sodiu
- pt decor:
- ciocolata alba Green Sugar
Mod de preparare:
Intr-un robot de macinat, se adauga faina integrala, indulcitorul, fulgii de ovaz si condimentele. Se pulseaza de cateva ori ca sa se macine si sa se omogenizeze.
Separat, intr-un vas, se spumeaza untul moale, un praf de sare, apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se adauga coaja rasa de portocala. Untul va avea o aroma minunata.
Peste compozitia de unt, se adauga cea de fainuri si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul se strange intr-un sul cu diametru de 5-6 cm, se infoliaza si se pune in congelator timp de 20 minute.
Se porneste cuptorul la 170 grade C.
Aluatul se scoate din congelator, se taie felii subtiri de 0,5 cm si se asaza intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Biscuitii astfel asezati se pun la rece inca 5 minute, timp in care se infierbanta cuptorul.
Se scot, se pun la copt, timp de 10-15 minute. Cand devin rumeni pe margini si miros a copt, se scot si se lasa la temperat pe un gratar. Se decoreaza cu ciocolata alba fara zahar sau dupa bunul plac.
Sunt dulci, buni, fragezi si foarte aromati, perfecti alaturi de un ceai!
Sa va fie de folos!
6 Comments
Ionescu Gabriela
18 august 2021 at 18:45poate 0,5 cm sau 5 mm
Laura Nechita
19 august 2021 at 22:22Da, Gabriela! Ai dreptate, mai gresesc si eu cateodata. Multumesc pentru atentionare! Seara frumoasa!
ana
10 februarie 2022 at 14:00de folos reteta! multumim
Laura Nechita
11 februarie 2022 at 10:41Ma bucur ca va plac! Va multumesc!
Daniela Codoban
5 iunie 2022 at 14:25Iubesc Rețetele cât mai simple “sănătoase”
Mulțumesc frumos pentru rețeta
Laura Nechita
5 iunie 2022 at 14:54Cu drag! Ma bucur ca va plac! <3