Fasolea este o leguma buna si face bine organismului. Este o sursa naturala de minerale, fier, magneziu si in plus, este gustoasa si saraca in calorii.
Dintre multitudinea de feluri de a o gati, ma opresc de aceasta data la varianta fasolei batute. Daca mai facem si un topping de ceapa si ardei copt, patrunjel si usturoi, va garantez ca o veti savura cu placere.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr fasole alba noua
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 cepe galbene
- 1 ardei rosu copt
- patrunjel
- bulion
- ulei masline
- praf usturoi
- 4 catei usturoi
- sare
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita mai mare cu mai multa apa.
Se scurge de apa fiarta pe parcursul fierberii, si se pune la fiert in continuare in alta apa. (eu schimb apa de vreo 3-4 ori)
Dupa ce s-a fiert, se scurge de apa, se mai clateste o data cu apa si se paseaza cu blenderul. Se adauga sare, ulei masline.
Ceapa se curata, se spala si se toaca. Ardeiul copt se toaca si el, usturoiul se zdrobeste. patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Se pun toate la calit in ulei si dupa ce s-au rumenit bine se adauga cateva linguri de bulion. Se adauga o cana cu apa si sare si se lasa la fiert cat sa scada sosul.
Peste fasolea pasata, se presara un pic praf usturoi, si se pune ceapa calita deasupra.
Se poate servi cu paine prajita!
Sa aveti pofta!
[/preparare]
10 Comments
Simona
10 martie 2013 at 11:31Ce-mi faci tu mie… ?! 🙂 Tare mult imi place fasolea, si in mod special cea batuta, dar din pacate organismul meu nu accepta mai mult de o portie, odata la cateva luni..
Pupici!
Laura Nechita
11 martie 2013 at 12:54Simo, eu nu ma satur din asta. nici nu imi face rau, iar de balonat…prea putin probabil :))))) nu imi dau seama oricum :)))
te-am pupacit!
maria mihalache
10 martie 2013 at 15:06Daca tot sunt prima pai atunci eu vreau unul din cele doua vase.
Chiar mi-ai facut pofta de fasolica asta.
Vasele imi plac tare mult.
Pup cu mare drag!
Laura Nechita
11 martie 2013 at 12:54Medi, dau la schimb numai cu un crap din ala umplut 😛 :))))
te-am pupacit!
Haplea
11 martie 2013 at 17:02Vin si eu la masa!!!
Alina Vicu
12 martie 2013 at 6:38Cat de gustos! Vreasu si eu o portie de fasolica.
Pup
Buburuza Bubu
24 martie 2013 at 11:16Am preparat fasolea batuta dupa reteta ta,nu pot spune decat DELICIOASA!
Laura Nechita
25 martie 2013 at 7:53Ma bucur ca ti-a placut. Eu chiar azi mai prestez o portie 😉
Saptamana usoara!
Maria Udrea
9 decembrie 2013 at 15:38cat de apetisant poate arataaaa! muah!
Andreea Mohorea
9 decembrie 2013 at 15:40Una din preferatele mele !!!