De curând, am găsit într-o revistă culinară, cred că Practic sau Click, o rețetă de briose cu ciocolata, foarte apetisante.
Am știut că le voi pregăti piticilor mei, mereu dornici de brioșe.
Arătau grozav, în genul celor americane, foarte crescute și crăpate deasupra, cu niște bucățele de ciocolată prin ele.
Zis și făcut! Astăzi vin înaintea voastră cu cea mai bună variantă de brioșe cu ciocolată! Le recomand cu toată inima!
Nr. portii: 6 Timp de preparare: 40 min Complexitate: medie
Ingrediente:
- 60 gr ciocolată neagră
- 50 gr unt
- 1 gălbenus de ou de găină
- 2 lg lapte praf
- 2 lg lapte dulce
- 120 gr făină albă de grâu
- 60 gr zahăr pudră
- 2 albușuri de ou de găină
- 1 praf sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1 pliculeț cu zahăr cu rom
- pepite/fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.
Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și nu reușeam să o omogenizez.
Albușurile se bat spumă, cu un praf de zahăr. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul cu rom. Se mai mixează puțin. Se încorporează în compoziția de făină. Se adaugă și pepitele sau fugii de ciocolată.
Se pregătesc 6 forme de brioșe, se umplu 3/4 din capacitate, se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 minute.
Vor crește frumos și vor avea o aromă minunată.
Se scot după ce s-au copt și se lasă la temperat în forme. Se savurează cu mare poftă!
Să vă fie de folos!
Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată. Aici eu am suplimentat cu 2 linguri de lapte de vacă, mi s-a părut cam densă compoziția și nu reușeam să o omogenizez.
Albușurile se bat spumă, cu un praf de zahăr. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul cu rom. Se mai mixează puțin. Se încorporează în compoziția de făină. Se adaugă și pepitele sau fugii de ciocolată.
Se pregătesc 6 forme de brioșe, se umplu 3/4 din capacitate, se pun la copt, în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 minute.
Vor crește frumos și vor avea o aromă minunată.
Se scot după ce s-au copt și se lasă la temperat în forme. Se savurează cu mare poftă!
Să vă fie de folos!
No Comments