Menu
Aluaturi / Aperitive

Cornuri cu mozzarella si salam

Dintr-un singur aluat, am facut aceste Cornuri cu mozzarella si salam, rulouri cu carnati sau covridog si niste mini baghete simple cu susan.

Celui mic ii place covridogul, iar celui mare ii plac cornurile umplute cu mozzarella sau cascaval si salam. Mi-au ramas cateva fasii de la covridog si pentru ca nu aveam cum sa le umplu, le-am rasucit si am facut niste baghete foarte subtiri. Au iesit grozave, astfel incat le voi pregati si de acum incolo.

Am plecat de la reteta Bucataras si am pregatit acest aluat dospit din care am facut mai multe ca sa ii impac pe amandoi copiii mei. Super pufoase si bune au iesit toate.

Sper sa va faca si voua cu ochiul!

 

Timp preparare + dospire: 2 h Nr. portii: aproximativ 20 Complexitate: medie

Ingrediente Cornuri cu mozzarella si salam:

  • aluat:
  • 600 gr faina 00
  • 1/2 lgta sare
  • 15-20 gr drojdie proaspata
  • 1 lgta zahar
  • 250-280 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 2-3 lg ulei de masline
  • umplutura:
  • mozzarella rasa
  • felii salam
  • carnati cabanos
  • in plus:
  • 1 ou
  • seminte susan

Mod de preparare Cornuri cu mozzarella si salam:

Intr-o cana mica, faramiteaza drojdia si adauga o lingurita de zahar si putina apa calduta. Lasa pana se activeaza maiaua.

Intr-un bol mare, pune faina si sarea intr-o margine. Fa un locas in mijlocul fainii si adauga drojdia, oul batut si apa calduta. Eu am folosit robotul pentru framantare. Framanta bine toate ingredientele pana obtii un aluat dens, omogen.

Dupa ce isi face treaba robotul, eu obisnuiesc sa framant cu mana 1 minut, stropind aluatul cu 1-2 lg de ulei. Acopera aluatul si lasa-l sa dospeasca aproximativ 1 h sau chiar si mai bine. Important este sa isi dubleze volumul, sa creasca frumos.

Tapeteaza cu hartie de copt doua tavi mari. Preincalzeste cuptorul la 200 grade C, coacere sus-jos, cu ventilatie.

Scoate aluatul pe blatul de lucru usor infainat si imparte-l in doua jumatati.

Intinde prima parte in strat egal, cu grosimea de 1 cm si taie fasii late de un deget sau dupa cum vrei tu.

Taie carnatii cabanos in jumatati sau sferturi (in functie de cat de lungi vrei sa faci covridogul). Ruleaza pe fiecare carnat cate o fasie de aluat si sigileaza la capate. Procedeaza la fel cu restul. Asaza-i in tava si lasa-i deoparte cat timp pregatesti cornurile.

Intinde cea de-a doua parte de aluat in strat egal, sub forma de cerc si taie 8 trunghiuri egale. Asaza pe fiecare mozzarella rasa si felii de salam, apoi ruleaza strans fiecare corn si asaza-l in tava de copt.

Mie mi-au ramas cateva fasii de la covridog pe care le-am rasucit si le-am asezat in tava.

Lasa-le pe toate 10-15 minute la temperatura camerei, apoi unge-le cu ou batut si presara susan.

Coace pe rand, in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 12-15 minute, pana se rumenesc frumos. Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa-le la racit.

Nu va spun cum miroase si cat de pufoase si bune sunt!

Sa va fie de folos!

 

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.