Menu
Pește

Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati

Astazi ma rasfat cu Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati, o bunatate de mancare, mai ales ca eu iubesc sa mananc peste.
Era bun pe grătarul în aer liber, dar tura asta l-am facut pe grill.
De când îl am, grillul Regis Stone îmi face gătitul mai ușor și mai rapid. Plus că acum nu mai depind de vreme ca să îmi pregătesc un grătar savuros, chiar pe aragazul meu.
Asa ca va invit la un macrou, cu mămăliguță friptă și cartofi aromați, o mancare perfecta pentru zilele cu dezlegare la peste.

Timp de preparare: 1 ora Nr. portii: 3 

Ingrediente Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati:

  • 3 pești macrou (alt pește)
  • sare
  • piper
  • 1 cană mălai
  • apă
  • sare
  • 2 lg ulei floarea soarelui
  • boia
  • usturoi granulat
  • piper cu lămâie
  • 500 gr cartofi în coajă (mici)
  • sare
  • cimbru
  • ule de masline
  • piper

Mod de preparare Macrou la grill, cu mamaliguta fripta si cartofi aromati:

 Peștele se decongelează. Se curăță bine, se spală și se șterge cu un șervet de hârtie.
Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte.
Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu un tel. Se lasă la fiert, amestecând din când în când, până când se dezlipește ușor de pereții vasului. Se toarnă într-o formă termorezistentă, un platou și se lasă la răcit. Se poate folosi și mămăliguță rămasă din ziua anterioară.
Cartofii se spală foarte bine, se taie fâșii potrivite, se pun câteva minute la aburi sau la fiert, în apă clocotită. Nu trebuie să fie pătrunși prea mult. Procesul de preparare termică va continua pe grill.
După cele câteva minute, cartofii se scot, se stropesc cu ulei si condimente și se lasă la temperat.
Se pune la încins grillul, se lasă focul potrivit. Se așază peștii curățați și se lasă să se rumenească bine, apoi se întorc pe cealaltă parte.
După cum bine știți sau nu, peștele se gătește termic destul de repede, astfel că nu e nevoie să îl țineți prea mult.
Odată pătrunși și rumeniți, peștii se transferă pe un platou.
Mămăliguța se porționează în felii potrivite, se asezonează cu sare, boia, pudră de usturoi și un strop de ulei. Se frige în același grill până capătă o crustă rumenă și apetisantă. Se transferă pe un platou.
Cartofii se condimentează cu sare, piper, condimente după gust, și se frig în același grill, la foc iute.
După câteva minute, se scot pe un platou.
Peștele se desface, se servește cu mămăliguță friptă pe grill și cartofi savuroși.
O masă extrem de gustoasă, ușor de pregătit și sățioasă!
Să vă fie de folos!

 

 

 

  

No Comments

    Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.