Îmi place foarte mult peștele, în special macroul, fiind un pește foarte gustos.
Fiind iarnă, nu prea merge grătarul în aer liber, așa că îl prepar mai rar fript.
De când îl am, grillul Regis Stone îmi face gătitul mai ușor și mai rapid. Plus că acum nu mai depind de vreme ca să îmi pregătesc un grătar savuros, chiar pe aragazul meu.
Învelișul special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, face ca mâncărurile să nu se lipească sau se să prindă (cum se spune) de pereții vasului, plus că nu e nevoie de grăsime suplimentară.
Sigur că se poate adaugă și ulei sau apă, dar asta doar dacă doriți.
Grosimea de 4 mm face ca tigaia Regis Stone Griddle Pan să fie foarte rezistentă la zgârieturi și durabilă.
Îmi place că este mare, spațioasă, eu am pregătit 4 burgeri odată, iar acum am fript pe grill, 3 porții de macrou destul de mărișori.
Carcasa, realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistența și durabilitatea tigăii Regis Stone Griddle Pan.
Am testat multe vase de-a lungul vremii, teflon, ceramică, însă niciunul nu a rezistat probei timpului sau a folosinței îndelungate. Spun cu mâna pe inimă că vasele Regis Stone pe care le folosesc de multă vreme și-au demonstrat calitatea durabilă și le recomand cu maximă încredere.
Probabil că le-ați văzut și în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite, astfel că sunt preferate și acolo.
Astăzi, vă invit la un macrou, cu mămăliguță friptă și cartofi aromați, toate pregătite pe grillul Regis Stone căruia i-am dat un big like, mai ales că se curăță foarte ușor ceea ce nu poate decât să îi dea un plus.
Timp de preparare: 1 ora Nr. portii: 3
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 3 pești macrou (alt pește)
- sare
- piper
- 1 cană mălai
- apă
- sare
- 2 lg ulei floarea soarelui
- boia
- usturoi granulat
- piper cu lămâie
- 500 gr cartofi în coajă (mici)
- sare
- cimbru
- unt
- piper
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Se condimentează cu sare și piper și se lasă puțin deoparte.
Se pregătește o mămăliguță. Se pune la fiert un vas cu 1 l apă, un praf de sare. Când începe să fiarbă apa, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecând continuuu cu un tel. Se lasă la fiert, amestecând din când în când, până când se dezlipește ușor de pereții vasului. Se toarnă într-o formă termorezistentă, un platou și se lasă la răcit. Se poate folosi și mămăliguță rămasă din ziua anterioară.
Cartofii se spală foarte bine, se taie fâșii potrivite, se pun câteva minute la aburi sau la fiert, în apă clocotită. Nu trebuie să fie pătrunși prea mult. Procesul de preparare termică va continua pe grill.
După cele câteva minute, cartofii se scot, se stropesc cu unt și se lasă la temperat.
Se pune la încins grillul Regis Stone, se lasă focul potrivit. Se așază peștii curățați și se lasă să se rumenească bine, apoi se întorc pe cealaltă parte.
După cum bine știți sau nu, peștele se gătește termic destul de repede, astfel că nu e nevoie să îl țineți prea mult.
Odată pătrunși și rumeniți, peștii se transferă pe un platou.
Mămăliguța se porționează în felii potrivite, se asezonează cu sare, boia, pudră de usturoi și un strop de ulei. Se frige în același grill până capătă o crustă rumenă și apetisantă. Se transferă pe un platou.
Cartofii se condimentează cu sare, piper, condimente după gust, și se frig în același grill, la foc iute.
După câteva minute, se scot pe un platou.
Peștele se desface, se servește cu mămăliguță friptă pe grill și cartofi savuroși.
O masă extrem de gustoasă, ușor de pregătit și sățioasă!
Să vă fie de folos!
[/preparare]
No Comments