Menu
Pește

Păstrăv cu cartofi ardelenesti la tigaie

Îmi place foarte mult peștele, în orice fel ar fi pregătit. Cred totuși că nu orice pește, însă printre favoriți, se numără, alături de doradă, și păstrăvul somonat sau somonizat.
De data aceasta l-am pregătit cu un sos savuros de vin alb și lămâie, cu o garnitură foarte simplă de cartofi ardelenești. Un răsfăț culinar pentru mine a fost acest păstrăv cu cartofi la tigaie.
Până aici, totul simplu și banal. Secretul însă stă în modalitatea de preparare, astfel că atât peștele cât și cartofii au ieșit foarte suculenți și aromați.
Am pregătit totul într-o singură tigaie. Tigaia Regis Stone, de la Aloshop desigur, de care nu mă mai despart. Extrem de „harnică”, această tigaie este pur și simplu ideală. Dincolo de faptul că are o bază din oțel inoxidabil, stratul interior imită piatră încinsă, așa că nici vorba să se lipească sau să se ardă ceva cum mai pățesc eu :))
Carcasa, este realizată din aluminiu forjat, asigură o conductibilitate termică excelentă și garantează rezistența și durabilitatea tigăilor Regis Stone.
Dar cel mai și cel mai este sistemul inovativ de picurare, cu ajutorul căruia putem elibera treptat aromele pentru a spori gustul alimentelor și a le menține fragede.

Tigăile Regis Stone sunt ideale pentru a fi folosit pe plite cu gaz, cu inducție, electrice și ceramice.
Revenind la rețeta mea de păstrăv cu cartofi la tigaie, vă spun doar atât: de senzație!
Am pregătit totul cu o singură lingură de ulei în tigaie, apoi am pregătit un mix de condimente pe care l-am „administrat” peștelui cu ajutorul capacului cu Aroma lid. S-a gătit de minune, fără să fie nevoie să ridic capacul.
Go, go Regis Stone! Pe mine m-a cucerit și vă recomand și vouă fără nicio reținere aceste produse!

pastrav-la-tigaie-in-sos-de-vin-si-lamaie1

pastrav-la-tigaie-in-sos-de-vin-si-lamaie pastrav-la-tigaie-in-sos-de-vin-si-lamaie4

[ingredients title=”Ingrediente”]

 • 1 păstrăv somonat
 • 500 gr cartofi noi
 • 200 ml vin alb
 • 3 lg ulei ulei de măsline
 • sare
 • piper negru (dupa gust)
 • piper roșu (dupa gust)
 • 1 lămâie

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Peștele se curăță și se taie în medalioane. Se pune deoparte.
Cartofii se curăță astfel încât să își păstreze formă rotundă. Alegeți dintre cei mai mici, să fie cam la aceeași dimensiune să se poată găti toți la fel.
Se pune la încins tigaia Regis Stone. Se adaugă o singură lingură de ulei de măsline. Se lasă să se încingă, apoi se adaugă rondelele de pește și cartofii spălați. Se lasă un minut să se rumenească peștele, se întoarce și pe partea cealaltă, se adaugă un praf de sare, apoi se adaugă vinul, se lasă să sfârâie la foc iute până se evaporă alcoolul, apoi se adaugă zeamă de la o lămâie și se acoperă cu capacul. Se potrivește focul la mediu, apoi se lasă să se gătească în sucul lăsat în tigaie.
Treaba interesantă urmează acum. Într-un mojar, se macină piperul negru, cel roșu și un praf de sare. În mânerul capacului Aroma Lid, se adaugă două linguri de ulei în care se adaugă mixul de piper cu sare. Treptat, va picura din acest ulei aromatizat și va da multă savoare mâncării fără să fiu nevoită să ridic și capacul.
Se lasă pe foc, maxim 20 minute, ca să se absoarbă sosul din tigaie. Se încearcă cu o furculița cartofeii, dacă sunt pătrunși, se ridică și capacul, se adaugă condimentele rămase în mânerul capacului și se acoperă. Se mai lasă 3 minute la odihnit, apoi se servește.
Carnea și cartofii ies rumeniți dar suculenți la interior, cu o aromă plăcută de vin și lămâie!
Să vă fie de folos această rețeta de păstrăv cu cartofi la tigaie! Fără prăjeală, fără mult ulei, dar extrem de rapid și gustos totul!

[/preparare]

pastrav-colaj

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

  Leave a Reply

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.