Cand am gasit aceasta idee aici, am stiut imediat ca voi face si eu aceste Banane in ciocolata, mai ales ca e nevoie doar de 4 ingrediente.
Asta daca va plac bananele, untul de arahide, alunele si ciocolata. Mie untul de arahide nu imi place, dar in combinatia cu banane si ciocolata este incredibil de gustos
La fel de mult mi-a placut si Desertul rapid cu banane.
Un desert care se face atat de usor si iese tare bun, cu textura cremoasa a bananei si cea crocanta a alunelor si a ciocolatei.
Cred ca la fel de bine, ar merge cu caramel in loc de untul de arahide, dar aceasta este varianta pe care o voi incerca data viitoare.
Pana atunci, va las in compania pozelor.
Timp preparare: 30 min (+ 1 h la congelator) Nr. portii: 9 Complexitate: usor
Ingrediente Banane in ciocolata:
- 3 banane mari si frumoase
- unt de arahide (puteti folosi si indulcit)
- 200 gr alune coapte (arahide)
- 400 gr ciocolata neagra (sau cu lapte)
- in plus:
- bete din lemn
Mod de preparare Banane in ciocolata:
Bananele se descojesc, se taie in 3 bucati egale (se taie si varful ca sa iasa drepte). Astfel vor rezulta 9 portii.
In fiecare bucata de banana se infige cate un bat de frigaruie. (eu am folosit din cele groase).
Se ung cu unt de arahide in strat generos, apoi se tavalesc prin alunele coapte si maruntite usor. Se pot presa usor cu mana ca sa adere mai bine alunele.
Se transfera toate pe o tava cu hartie de copt si se pun la congelator pentru minim o ora.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi pana devine fluida si omogena.
Se scot bananele din congelator si se glazureaza cu ciocolata topita, apoi se pun la rece pana in momentul servirii.
Sunt incredibil de gustoase.
Sa va fie de folos!
No Comments