Menu
Pește / Supe/Ciorbe

Bors cu perisoare de somon

Rasfoind revista Pap Tot de luna aceasta, am gasit o reteta de ciorbita cu perisoare de somon. Mi-a facut cu ochiul din prima, mai ales ca piticilor mei le place pestele. Am studiat un pic reteta, am adaptat-o la gusturile noastre si hai…la cumparaturi!
Poate veti spune…somon! cum sa strici bunatate de somon pe niste perisoare? Somonul este un peste scump!
Da, somonul este un peste scump, dar tare gustos. In plus, pregatindu-l sub forma de ciorbita, le-am asigurat pranz gustos pentru doua zile fata de atunci cand il gateam la aburi si se papa la o singura masa. Ca sa nu va mai spun ca m-a costat mai mult un bors de loboda :))))
Am cumparat fix un medalion pe care am dat 13 lei si din care am facut aproximativ 14 perisoare extralarge.
Una peste alta, sunt foarte incantata de aceasta mancare, piticii au papat cu pofta, iar eu pastrez aceasta reteta de bors printre favorite.


– [ingredients title=”Ingrediente”]

  • 1 medalion somon proaspat
  • 2 morcovi
  • 2 cepe uscate
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 mana orez
  • 1 ou de tara
  • 1 l apa
  • 500 ml bors de putina de casa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde
  • sare-

[/ingredients]

 

[preparare title=”Mod de preparare”]

Eu am pus la treaba cookerul de la Philips, m-am obisnuit sa gatesc la el.

Curatam si spalam legumele.
Pestele il spalam si il curatam de piele si eventuale oase, apoi il tocam rapid la masina.
Radem 1 morcov, tocam 1 ceapa, cateva fire de patrunjel si punem peste pestele tocat. Adaugam o mana de orez spalat si sare. Spargem si batem 1 ou si il punem peste compozitia de peste. Amestecam bine si apoi dam la frigider o jumatate de ora.

Pornim aparatul sau punem pe foc o oala incapatoare.
Punem la incins 2-3 linguri ulei de masline.
Radem morcovul, tocam ceapa si ardeiul gras si le punem la calit cu un pic de sare. Eu am selectat functia Fry, cu 5 minute de calire.

Dupa ce s-au rumenit legumele, adaugam apa si selectam functia Boil. Inchidem capacul si pregatim perisoarele. Le punem in oala la fiert. Adaugam sare si lasam sa fiarba aproximativ 20 minute. Separat fierbem borsul cu un pic de sare, apoi il adaugam in oala. Mai lasam sa fiarba cateva minute, adaugam un pic de patrunjel sau leustean daca aveti si inchidem programul sau inchidem ochiul. Lasam acoperit borsul pana in momentul servirii.
Este o bunatate, racoritor, iar perisoarele sunt atat de pufoase incat efectiv se topesc in gura.

Multumesc PapTot pentru o reteta atat de buna!

Recomandarea mea: data viitoare, voi fierbe separat o supa din tacam de somon (sira, cap), apoi strecor supa si o transfer in bors.

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Alina Vicu
    17 martie 2015 at 10:24

    Arata demential, si mi-e asa o pofta c-as da iama in castronelul ala imediat!

    Reply
  • simonacallas
    17 martie 2015 at 10:47

    Iubesc borsul, vreau si eu o portie 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.