Menu
Supe/Ciorbe

Bors de fasole cu afumatura

Unul dintre cele mai savuroase borsuri este si cel de fasole boabe. Daca adaugati si o bucata de afumatura, cateva condimente picante, aveti o mancare pe cinste!

Eu am ales fasolea rosie, am adaugat un pic de boia, chimen si a iesit grozava!

Daca folositi fasole prefiarta, reduceti mult din timpul de preparare. Haideti sa vedeti cum am preparat-o eu!

IMG_8643

IMG_8646
IMG_8662

[ingredients title=”Ingrediente”]

    •  400 gr fasole boabe rosie
    • 500 gr oase afumate
    •  2 cepe
    •  2 morcovi
    •  1 radacina patrunjel
    • 1 telina mica
    • 500 ml bors de putina
    • sare
    • 1 conserva rosii
    • ulei de masline
    • 1 vtf cutit chimen macinat
    • 1 lingurita boia dulce
    • cateva fire de leustean
    • cateva feliute bacon

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Fasolea se spala si se lasa la hidratat 2 ore sau, in functie de fasole, poate si mai mult.
Se scurge, se pune alta apa curata, un vrf cutit bicarbonat si se pune la fiert pana devine patrunsa.
Oasele afumate se pun la fiert in apa, cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurge apa.
Radacinoasele se curata, se taie cubulete foarte mici si se pun la calit intr-oala, cu putin ulei de masline.
Se adauga fasolea, oasele afumate si 2 l apa fierbinte. Se lasa sa dea intr-un clocot, se adauga rosiile pasate fin, se potriveste gustul cu sare, boia si chimen. Se adauga borsul fiert separat. Leusteanul se spala si se toaca marunt, se adauga peste bors.
Se lasa acoperit o jumatate de ora inainte de a fi servit.
Borsul se serveste cu felii de bacon rumenit deasupra, ardei iuti sau dupa preferinte!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.