Menu
Aluaturi / Dulciuri

Briose floare umplute cu branza

Pentru pofticiosi, pentru amatorii de aluaturi bune si pufoase, va invit la o portie de briose floare umplute cu branza.

Dupa briosele cu unt si lapte, a venit randul acestor briose floare, dupa o reteta de la 750g:Recettes de cuisine carora le multumesc.
Eu am redus putin cantitatile de zahar si de unt si am adaugat si niste branza de vaci pentru mai multa consistenta la umplutura.
Desi nu aveti nevoie de multe ingrediente pentru aluat, iese foarte, foarte bun, usor de lucrat cu el, foarte pufos dupa copt si se pastreaza la fel si a doua zi.
Sper ssa va placa si voua la fel de mult si sa le pregatiti celor dragi!

rulouri cu branza rulouri cu branza rulouri cu branza rulouri cu branza rulouri cu branza rulouri cu branza

Timp preparare: 1 h (+ timp dospire) Nr. portii: 6 Complexitate: medie
Ingrediente briose floare umplute cu branza:
  • aluat:
  • 320 gr faina alba de grau
  • 1 praf sare
  • 30 gr zahar pudra
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 120 ml lapte caldut
  • 60 gr unt moale
  • coaja de lamaie (netratata)
  • vanilie
  • umplutura:
  • 125 gr crema branza
  • 200 gr branza de vaci
  • 1 lg zahar (daca doriti mai dulce, suplimentati)
  • 1 galbenus
  • coaja de lamaie (netratata)
  • in plus:
  • 1 ou pt uns
  • zahar pudra
Mod de preparare briose floare umplute cu branza:

Intr-un vas mic, se pune drojdia, putin zahar si putina apa calduta ca sa se activeze maiaua.

Separat se cern impreuna faina, sarea, zaharul pudra, se adauga coaja de lamaie, vanilia.

In mijlocul fainii, se toarna drojdia, se adauga oul, laptele caldut si se framanta usor. Eu va recomand sa va ajutati de un robotel pentru framantarea aluatului.

Pe masura ce se framanta aluatul, se adauga si untul moale si se continua framantarea timp de aproximativ 7-8 minute. Dupa framantare, vasul se acopera cu folie alimentara, iar aluatul se lasa la dospit timp de aproximativ 1,5 h, pana isi tripleaza volumul.

Intre timp, se amesteca intr-un vas crema de branza, branza de vaci, oul, zaharul si coaja de lamaie. Se pot adauga si stafide. Compozitia se lasa deoparte pana va putea fi folosita.

Aluatul se scoate pe un blat infainat usor, se framanta putin cu mana, se da o forma de sul si se portioneaza in 6 parti egale.

Eu am portionat la 100 gr, dar se poate face si din ochi.

Fiecare portie de aluat se intinde sub forma de disc, in mijloc se pune o lingura de branza. Se strang marginile aluatului, formandu-se o bocceluta, se sigileaza la varf, apoi se intoarce pe blat si se aplatizeaza usor cu mana, ramanand in forma de disc. Cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, se cresteaza in 6-8 petale.

Se ia fiecare briosa si se asaza pe tava de copt. Fiecare petala se rasuceste, formand astfel o floare. Se continua si cu celelalte, apoi se lasa la crescut aproximativ 20-30 minute.

Cuptorul se preincalzeste la 170 grade C, coacere cu ventilatie (va recomand eu).

Briosele floare umplute cu branza se ung cu ou batut si se pun la copt, la 170 grade C, timp de 15-20 minute. Se scot cand sunt bine rumenite si miros frumos a proaspat copt.

Se lasa 2 minute la temperat in tava, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.

Se servesc dupa dorinta. Sunt excelente, foarte pufoase si bune. Va recomand un ceai de lamaie, este minunat alaturi de aceste briose.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.