Menu
Dulciuri / Fara zahar

Prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni

Cu gandul la un desert bun si fara zahar, am pregatit aceasta delicioasa Prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni.

Iaurtul este un ingredient foarte des intalnit in deserturi, folosit ca varianta mai light la crema de branza sau in completarea unei cantitati mai mici de smantana.

Mai multe deserturi cu iaurt gasiti aici

Am facut un blat foarte fain, dupa reteta de rulada keto a Nataliei, careia ii multumesc mult pentru reteta.

Am combinat bunatatea ciocolatei Green Velvet de la Green Sugar, capsuni proaspete, asa ca rezultatul a fost mai mult decat delicios. Le multumesc pe aceasta cale prietenilor de la Green Sugar.

Am folosit de aceasta data lemon grass, confera preparatelor o aroma senzationala. Va recomand sa incercati macar o data.

Aceasta prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni a fost desertul nostru fresh si bun.

Sper sa va placa si voua aceste deserturi rapide si usoare.

desert cu iaurt desert cu iaurtdesert cu iaurtdesert cu iaurt

Tim preparare: 1 h Nr. portii: 10 Forma tort: 18 cm Complexitate: medie
Ingrediente Prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni:
  • blat:
  • 2 oua de gaina
  • un praf sare
  • 2 lg Green Sugar pulbere
  • 3 lg cacao neagra
  • pt insiropat:
  • 100 ml cafea neagra (indulcita daca preferati)
  • umplutura:
  • 500 gr iaurt grecesc (la temperatura camerei)
  • 200 ml smantana lichida
  • 100 gr ciocolata alba Green Velvet
  • 2 lg Green Sugar pulbere (daca va place mai dulce, suplimentati cantitatea)
  • 4 foi gelatina
  • 100 ml apa rece
  • 1 fir lemon grass
  • 200 gr capsuni
  • pt glazurat:
  • ciocolata neagra Green Velvet
  • capsuni

Mod de preparare prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni:

Aceasta prajitura cu iaurt, ciocolata alba si capsuni se face foarte usor.

Mai intai, se pregateste blatul.

Intr-un vas, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma. Cand devin dense si capata consistenta, se adauga indulcitorul, continuand mixarea pana se obtine o bezea lucioasa. Se adauga galbenusurile mixand in continuare. La final, se adauga cacaua cernuta si se amesteca cu ajutorul unei spatule ca sa se pastreze aerul din albusuri.

Odata omogenizata compozitia, se toarna intr-o forma de copt prevazuta cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit, la 170 grade C, timp de 20 minute.

Dupa coacere, se scoate din cuptor, apoi se lasa la temperat.

Dupa temperare, blatul se insiropeaza cu cafea neagra (sau indulcita dupa gust).

Se foloseste aceeasi forma de copt pentru montarea desertului.

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Intr-un vas, pe foc, se pune smantana lichida. Pe masura ce se infierbanta, se adauga ciocolata alba, amestecand continuu pana la topirea acesteia si omogenizarea compozitiei. Se adauga 2 lg indulcitor si lemon grassul zdrobit intr-un mojar. Se amesteca, iar la final se adauga gelatina hidratata si scursa. Se lasa 1-2 minute pe foc, amestecand continuu ca sa se topeasca gelatina, apoi se ia compozitia de pe foc. Se strecoara si se adauga peste iaurtul grecesc, omogenizand.

Se spala si se taie cateva capsuni, se asaza peste blatul insiropat. Se toarna usor compozitia de iaurt peste capsuni. Se asaza cateva felii de capsuni deasupra, apoi desertul se pune la rece pana a doua zi.

Se glazureaza cu ciocolata neagra Green Velvet si cu capsuni sau dupa preferinte.

Este un desert fin, aromat de la lemon grass si dulce de la ciocolata alba.

Sa va fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.