Rețete Fără carne
27 rețete
Fara carne: diversitate si arome
Mancarurile fara carne, pe langa faptul ca sunt mai usor de preparat si mai sanatoase, au anumite beneficii asupra organismului, unul dintre ele fiind detoxifierea.
Retete de mancaruri fara carne
Retetele de mancaruri fara carne sunt diverse, de la tocanitele de legume, la sosuri, sote-uri sau legume la gratar, salate cu legume, fructe, paste cu sosuri din legume si branzeturi, iar beneficiile acestora se resimt mai ales in postul de primavara, cand apar toate verdeturile bogate in fier si vitamine: urzicile, stevia, loboda, spanacul, etc.
16 februarie 2016 - Fără carne, Legume - comentarii
Intr-una din zile, rasfoind retetele lui Vladut, am gasit una de snitel cu cartofi boieresti. Citind ingredientele, m-am lasat convinsa pe loc sa prestez reteta! Dupa ce am pregatit si servit din ei, am inteles de ce i-a numit boieresti, fiindca au fost savurosi, […]
Astazi am savurat (indraznesc sa spun) cea mai gustoasa si energizanta salata ever! Baby spanac, valeriana, cate bilute de mozzarella si bucatele de portocala. Abia am terminat-o, inca am gustul ei pe ale mele papile fericite! Clar, maine e pe repeat! Coincidenta sau nu, […]
28 aprilie 2015 - Fără carne, Legume - comentarii
Cred ca primavara este cel mai generos sezon de verde, proaspat si sanatos in materie de alimente si nu numai! Spanac, leurda, salata verde, usturoi verde, leustean verde… o nebuniee! Cand gasiti in piata un spanac de gradina, fraged, prospat, nu il ocoliti! Va […]
10 aprilie 2015 - Aluaturi, Branzeturi - comentarii
Ador spanacul, ador placintele sarate, iar cand vine vorba de combinatia spanac – branza sarata, ma topesc de tot. Cu foi de placinta, cu aluat de casa, cu sau fara verdeturi, ador astfel de placinte.  
Nu este niciun secret ca prefer saraturile oricarui dulce sau ca ador spanacul. De data aceasta, am preferat niste rulouri cu spanac si telemea, sunt atat de usor de pregatit si merg de minune la mic dejun alaturi de o cana cu iaurt, kefir […]
Dupa o perioada de dulcegarii, simteam nevoia de niste saraturi. Aveam la indemana un ingredient care, desi hulit de multi, are avantajul ca da un gust si o fragezime cum nu o face niciun alt ingredient, un pic de untura proaspata. Am pus la […]
Quiche Lorraine, ce nume frantuzesc, pretentios! Stiti cat de bun este? Incredibil de bun! Quiche-ul acesta vine din bucataria franceza, este o tarta sarata coapta, cu ingrediente compuse din oua, lapte si/sau smantana, branza. O particularitate este aceea ca blatul este precopt, urmand ca […]
12 aprilie 2014 - Legume, Paste - comentarii
V-am povestit de campania culinara Gustos si Hutton la care particip cu drag. Astazi, va aduc o idee grozava de pranz, gata in 15 minute maxim. Culoare, gust si vitamine! Haideti sa vedeti ce simplu si rapid m-am descurcat!
Pentru astazi, va provoc la o bunatate. Dar mai intai, as vrea sa va intreb: ati facut vreodata usturoi copt? Marturisesc ca pana mai ieri, nici eu nu facusem. Si stiti cum este? …demential! pe cuvant! Am vazut intr-o seara, intr-o emisiune culinara, pregatea […]
Daca aveti pofta de o tarta sarata si picanta, va recomand sa o incercati pe aceasta. Este foarte gustoasa, crocanta la exterior si extra rapida. Nu necesita multe ingrediente, ba chiar permite o multitudine de combinatii, cu legume, cu branza, cu bacon… Va invit […]
09 martie 2013 - Fără carne, Legume - comentarii
Fasolea este o leguma buna si face bine organismului. Este o sursa naturala de minerale, fier, magneziu si in plus, este gustoasa si saraca in calorii. Dintre multitudinea de feluri de a o gati, ma opresc de aceasta data la varianta fasolei batute. Daca […]
Pentru azi, mi-am propus sa va prezint ceva bun de mancare, o reteta gustoasa de Dovlecei umpluti, la cuptor. Foarte usor de facut si bun la gust,in special pentru cei mici! Reteta: 4 dovlecei mai „grasuti” 500 g carne tocata de pui/ curcan/ vita […]
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive