Menu
Aperitive / Pui

Pate de casa, cu ciuperci

Cei care ma cunosc, stiu ca prefer preparatele gatite in casa. De multe ori am pregatit pate de casa, am renuntat de foarte mult timp la cel din comert. Sigur ca nu toata lumea apreciaza ficateii, sau un pate cu gust intens de ficatei, dar se poate diversfica, se poate adauga lapte, unt sau legume. De data aceasta, am gatit un pate cu ciuperci. Foarte bun, ciupercile dau savoare in orice preparat, daca va plac desigur.

Acest moment a coincis cu provocarea prietenilor de la SunFood si am raspuns cu drag alaturi de prietenele noastre, Merisor si Rita, desi va marturisesc ca nu a fost usor deloc sa gasesc conservele in magazine, chiar a fost o aventura complexa:))))

Asadar, am impacat si familia si am raspuns si provocarii si am facut un gustos pate de casa cu ciuperci.

[ingredients title=”Ingrediente”]

    • 600 gr ficatei proaspeti de pui
    • 1 morcov mediu
    • 1 ardei rosu lung
    • 1 ceapa alba mare
    • 300 gr ciuperci
    • ulei de masline
    • 3-4 rosii uscate cu capere
    • sare
    • piper alb
    • 100 gr unt
    • piper cu lamaie
    • 2-3 linguri ulei de masline
    • 1 praf nucsoara macinata
    • 1 cana apa
    • 1 fir de rozmarin

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Curatam si spalam ficateii. Curatam si spalam legumele. Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.

1

Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.

2

Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.

3
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

4

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • simonacallas
    16 aprilie 2015 at 3:57

    Delicios! Brava, Laurici! <3

    Reply
  • Sasha
    16 aprilie 2015 at 14:22

    Arata yummy-yum. Daca ii pun si un pic de vin se supara cineva? 😀

    Reply
  • TeoBucatar
    17 aprilie 2015 at 16:44

    Delicios, trecut pe lista!

    Reply
  • Adina
    19 aprilie 2015 at 16:36

    Si mie imi place ! 🙂

    Reply

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.