Menu
Torturi

Tort de biscuiti si 4 ani de blog

Luna mai este o luna plina de aniversari frumoase, ziua mamei mele, ziua copilului meu si ziua mea.

In acelasi mai, in fiecare an, bloguletul meu creste si mai adauga un anisor la vechimea lui, astfel ca anul acesta a implinit 4 anisori. Tot 4 ani au trecut si de cand m-am alaturat Bucatarasului drag, si chiar daca unele lucruri s-au mai cernut, ramane in sufletul meu, alaturi de oamenii de acolo!

Asadar, la multi ani, bloguletule! :))))

Mi-as dori sa multumesc fiecaruia in parte pentru vizite, pentru mesaje, pentru ca ati gasit inspiratie in retete si pentru ca mi-ati ramas alaturi! Si va tin mereu usa deschisa, sunteti mereu primiti cu toata inima aici, in casuta mea virtuala!

Multumesc in mod special celor care m-au ajutat sa ma mut in casuta noua, si ma ajuta in continuare cu partea …administrativa, sa zic asa, si imi doresc ca acest blogulet sa creasca cat mai mare si mai bogat!

Ca sa marchez momentul, am ales aceasta reteta simpla de tort de biscuiti, un desert atat de iubit al copilariei, reinventat, insa cu un ingredient surpriza!

Aflati din reteta de mai jos care este acesta si ce aroma minunata a conferit tortuletului meu!

IMG_6805

IMG_6850

IMG_6878

IMG_6744

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 500 gr biscuiti cu unt
  • 400 gr rahat simplu
  • 150 miez nuca
  • 400 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 200 ml lapte dulce
  • cateva fire menta proaspata
  • 3 lg zahar
  • 3 lg cacao neagra
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • 50 ml apa
  • 50 gr ciocolata

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Biscuitii se macina grosier, eu i-am rupt bucatele. Rahatul se taie cubulete, se pune pe foc, in putina apa, pana se desface usor, apoi se adauga peste biscuiti. Miezul de nuca se macina grosier, daca doriti, puteti sa coaceti usor inainte miezul. Se adauga peste biscuiti.
Ciocolata, untul si laptele se topesc si se amesteca pana devine omogen sosul. Se adauga 3/4 din cantitate peste biscuiti.
Menta se spala, se toaca extrem de marunt, se adauga peste celelalte ingrediente.
Se amesteca toate ingredientele, in caz ca mai e nevoie de putin lichid, suplimentati cu putin sos de ciocolata. Se asaza compozitia in forme, se niveleaza.
Separat, se pune la fiert 50 ml apa, 3 linguri de zahar si 3 de cacao, 3 linguri de ulei. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga 50 gr de ciocolata. Rezulta un sos tare gustos cu care se glazureaza tortul.
Se orneaza dupa bunul plac, si se lasa sa se intrepatrunda bine aromele, inainte de a-l servi.
Menta combinata cu ciocolata neagra ii confera un gust si o aroma aparte, grozava!
Sa va fie de folos!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.