Menu
Dulciuri / Torturi

Reteta tort diplomat

Dragii mei, iata-ne ajunsi la cumpana dintre ani, motiv pentru care va impartasesc aceasta reteta tort diplomat.

Spre deosebire de varianta cealalta de tort diplomat, acum am folosit piscoturi cu cacao, insiropate cu suc de portocale si crema cu multe fructe.
Este genul de dulce sau desert fresh, usor de pregatit si pe placul multora.
Cu siguranta, fiecare are propria reteta tort diplomat, dar daca va face cu ochiul, o puteti gasi si pe a mea mai jos.
Am ales de aceasta data sa folosesc si cateva fructe exotice, imi place foarte mult fructul pasiunii, dar si mango.
Pana atunci, eu va multumesc pentru ca mi-ati fost alaturi in acest an, pentru toate aprecierele si gandurile bune si va astept pe blog si in 2021, cu retete noi si surprize frumoase!
La multi ani, prieteni!

tort diplomat tort diplomattort diplomattort diplomattort diplomattort diplomat

Timp preparare: 30 min Nr. portii: 10-12 Complexitate: medie
Ingrediente:
  • 400 gr piscoturi cu cacao
  • sucul de la 1 portocala
  • crema:
  • 5 galbenusuri
  • un praf sare
  • 6 lg indulcitor/ zahar
  • sucul de la o portocala
  • 10 gr gelatina (recomand foi de gelatina)
  • 100 ml apa rece
  • 1 kg smantana grasa, peste 30%
  • 80 gr indulcitor / zahar pudra (daca va place foarte dulce, supliementati dupa gust)
  • fructe:
  • mango
  • fructul pasiunii
  • banana
  • fructul dragonului
  • clementine
  • cirese (congelate)
  • decor:
  • 400 ml frisca
  • 2 lg indulcitor/ zahar pudra
  • 1 vrf lgta rom
  • cateva bobite de zmeura congelate
  • fulgi ciocolata
Mod de preparare:

In 100 ml apa rece se pun la hidratat foile de gelatina.

Intr-un vas, se pun 5 galbenusuri, un praf de sare si indulcitorul sau zaharul. Se amesteca energic, apoi se adauga sucul de la o portocala. Se amesteca usor cu un tel, apoi compozitia se transfera cu totul pe un vas cu aburi. Se amesteca pana se obtine o compozitie legata usor, important este ca galbenusurile sa fie tratate termic.

In compozitia fierbinte, se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana aceasta se topeste. Vasul se ia de pe foc si se lasa la temperat.

Intre timp, se curata si se taie cubulete fructele. Se pot folosi fructe dupa cum va plac.

Atentie insa, ananasul, papaya, kiwi, folosite in stare cruda vor inhiba proprietatile gelatinei, iar crema nu se va intari. Daca totusi vreti sa folositi aceste fructe, va recomand sa folositi din conserva.

Smantana se bate spuma cu ajutorul unui mixer, apoi cand devine pufoasa, se adauga indulcitorul sau zaharul pudra si se mai mixeaza foarte putin. Se adauga compozitia de oua, temperata, mixand usor pana se incorporeaza si devine omogena.

Se adauga fructele taiate cubulete (daca folositi fructe foarte zemoase, le puteti lasa la scurs inainte), spoi se amestea usor cu o spatula ca sa se repartizeze uniform.

Intr-o forma de copt cu inel detasabil, se asaza o bordura din piscoturi, se insiropeaza usor cu suc de portocala. In mijloc se asaza o baza tot din piscoturi. Se toarna usor si cu atentie crema, niveland usor cu o spatula.

Se pune la rece in frigider pana a doua zi.

Se orneaza cu frisca batuta si cu bobite de zmeura congelata si fulgi de ciocolata. Se poate face decora si cu fructe proaspete, dupa gustul fiecaruia.

Sa va fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.