Menu
Conserve

Cum pastram alimentele si cum economisim bani, energie si timp!

Statisticile recente cu privire la hrana, alimentatie, sunt de-a dreptul alarmante, peste 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, in intreaga lume.

Fie ca risipa provine din consumul casnic, fie din filiera comerciala, acest lucru este fara doar si poate, gresit si daunator.

De la mic la mic, apoi de la mic la mai mare, se poate mobiliza si educa un concept de economisire, de conservare, ulterior de evitare a risipei.

Acum, in sezonul conservelor mai ales, am gasit o solutie foarte buna si usor de utilizat, aparatul de vidat FoodSaver.

Catina cea minunata si plina de vitamine am preparat-o sub forma de suc, iar cojile pline si ele de vitamine, le-am uscat la soare si apoi, le-am ambalat in vid, cu ajutorul Food Saver. Le putem folosi la ceai, le putem folosi la infuzii, dar nicidecum nu le vom arunca.

Nucile pline de vitamine, bune pentru creier, le putem savura oricand in sezonul rece, dar din pacate, cu timpul ele rancezesc, mai ales daca sunt depozitate in atmosfera umeda. Sigur ca lasate descoperite in zone aerisite, vor capata praf si impuritati. Si atunci ce putem face?

Inca o data, apelam la Food Saver si le am ambalam in vid. Avantajul este ca putem dimensiona portiile necesare, si apoi, si mai avantajos este ca putem refolosi pungile pentru alte alimente. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste sau se transforma, nu?

Mai multe informatii despre produsele Food Saver, puteti gasi pe siteul http://www.foodsaver-romania.ro/

 

Print Friendly, PDF & Email

No Comments

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.