Statisticile recente cu privire la hrana, alimentatie, sunt de-a dreptul alarmante, peste 2 miliarde de tone de alimente sunt aruncate la gunoi anual, in intreaga lume.

Fie ca risipa provine din consumul casnic, fie din filiera comerciala, acest lucru este fara doar si poate, gresit si daunator.

De la mic la mic, apoi de la mic la mai mare, se poate mobiliza si educa un concept de economisire, de conservare, ulterior de evitare a risipei.

Acum, in sezonul conservelor mai ales, am gasit o solutie foarte buna si usor de utilizat, aparatul de vidat FoodSaver.

Catina cea minunata si plina de vitamine am preparat-o sub forma de suc, iar cojile pline si ele de vitamine, le-am uscat la soare si apoi, le-am ambalat in vid, cu ajutorul Food Saver. Le putem folosi la ceai, le putem folosi la infuzii, dar nicidecum nu le vom arunca.

Nucile pline de vitamine, bune pentru creier, le putem savura oricand in sezonul rece, dar din pacate, cu timpul ele rancezesc, mai ales daca sunt depozitate in atmosfera umeda. Sigur ca lasate descoperite in zone aerisite, vor capata praf si impuritati. Si atunci ce putem face?

Inca o data, apelam la Food Saver si le am ambalam in vid. Avantajul este ca putem dimensiona portiile necesare, si apoi, si mai avantajos este ca putem refolosi pungile pentru alte alimente. Nimic nu se arunca, totul se refoloseste sau se transforma, nu?

Mai multe informatii despre produsele Food Saver, puteti gasi pe siteul http://www.foodsaver-romania.ro/

 

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...
Comentarii
Laura Nechita

Ma numesc Laura Nechita, mamica de Tero si Piersicutza (sarea si piperul vietii mele), gatesc cu drag si sper sa va placa ceea ce impartasesc cu voi!

Imi place sa prepar in special deserturi, insa prietenii stiu ca am o afinitate pentru saraturi si tot ce e picant.

M-as bucura sa stiu ca v-ar fi de ajutor o idee sau o reteta dintre cele gazduite in aceasta pagina, si la fel m-as bucura sa stiu ca reveniti cu drag aici. Ador provocarile culinare, si nu numai, imi place sa impartasesc din experienta mea si sa invat in continuare de la alti oameni pasionati de aceasta frumoasa indeletnicire!

Va astept cu drag!

Arhive