Mi-a lipsit mult…ciocolata, acum ii inspir parfumul si ma rasfat cu gustul ei fin si bun :)))
Ciocolata se combina perfect cu multe alte ingrediente, iar pentru acest cheesecake am ales combinatia de ciocolata – portocala!
Demential de buna, chiar in ton cu sarbatoarea de Craciun!
Va astept cu drag la o felie dulce – acrisoara, dar mai ales ciocolatoasa!
Reteta:
avem nevoie de:
pt. blat:
– 300 gr fursecuri cu cacao (se pot inlocui cu biscuiti, eu am folosit fursecuri de casa)
– 50 gr unt topit
– 2 lg cacao
– 2 lg dulceata coacaze
– 50 ml lapte dulce.
pt. crema de branza:
– 500 gr branza de vaci
– 300 gr smantana
– 50 ml lapte condensat
– coaja rasa si zeama de la 2 portocale
– seminte vanilie
– 80 gr zahar pudra
– 3 oua
glazura
– 300 gr ciocolata 52% cacao
– 3 lg mascarpone
Mod de preparare:
Fursecurile (biscuitii) se sfarama la robot sau cu sucitorul (ii puneti intr-o punga, o sigilati si rulati sucitorul peste ea pana se macina bine). Adaugam cacaoa, apoi untul topit cu laptele si la sfarsit dulceata de coacaze.
Amestecam bine si dam deoparte.
Luam o forma de tarta/ tort cu inel detasabil (preferabil) si intindem compozitia niveland bine.
Intr-un castron, punem branza de vaci, smantana si zaharul si amestecam cu mixerul, la viteza maxima, pana obtinem o crema de branza fina. Adaugam semintele vanilie, zeama si coaja de la portocale, laptele condensat. Amestecam la viteza mai mica de data aceasta, si la sfarsit incorporam, unul cate unul, ouale.
Turnam compozitia de branza peste blat si dam la copt, in cuptorul preincins, cam 40 minute, la foc mediu.
Eu am folosit o forma cu diametrul 26 cm.
Dupa ce s-a copt, scoatem tarta din cuptor si lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugam branza mascarpone si o incorporam in ciocolata.
Turnam aceasta glazura peste tarta de branza.
Dam la rece pana intareste ciocolata, apoi putem servi.
Delicioasa!
18 Comments
Maria Udrea
28 decembrie 2013 at 15:05Ce pofta mi-a provocat dulcele tau cu portocale! Yummy!!
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:55Muaah! >:D<
Buburuza Bubu
28 decembrie 2013 at 17:22Arata Delicios!!!Sarbatori Fericite!
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:56Un an plin cu bucurii si sanatate! >:d<
Rocsy Ciobanu
28 decembrie 2013 at 17:41Ce combinatie delicioasa. Vin si eu la o bucatica >:D<
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:56Rocs, te pup cu drag!>:D<
dulceiutesarat
29 decembrie 2013 at 16:14Ingrediente unul si unul, n-are cum sa nu fie un deliciu. Bravo! Bookmarks.
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:56Lia, ma bucur ca va place! >:D<
Haplea
29 decembrie 2013 at 20:09Mmmm…ce bunatate!!!
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:56Victor, a fost :)))>:D<
Claudia Mic
30 decembrie 2013 at 15:33Iti doresc multa, multa sanatate, putere de munca si multe retete delicioase pe blog. 2014 sa fie un an magic si plin de realizari!
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:57Multumesc din suflet, un an plin cu sanatate si bucurii si putere in toate, realizari si pe cei dragi alaturi! >:D<
maria mihalache
30 decembrie 2013 at 19:06An Nou cu toate cele bune!
Multumesc pentru felicitare si pentru gandurile bune!
Pup si imbratisez cu drag!
Laura Nechita
2 ianuarie 2014 at 13:58Medi, te pup cu drag si ma bucur ca ai primit in sfarsit felicitarea! :)) Un an nou fericit,cu sanatate si impliniri! >:D< muah!
Simona
5 ianuarie 2014 at 17:25Bine ca ti-ai revenit cu ciocolata si acum ne teriorizezi pe noi 😛 🙂
Te pup fata draga, si-ti doresc un An Nou asa cum il vrei tu!
Alina Vicu
9 ianuarie 2014 at 8:10Demential! Sa-ti mai zic ca balesc? :">
Ce bine-mi pare c-ai facut pact cu ciocolata! Acu' suntem surori de ciocolata. :))
Laura Nechita
13 ianuarie 2014 at 19:20Alina, suntem, suntem:)))) te-am pupacit!
Laura Nechita
10 ianuarie 2014 at 14:10Simo :)))) mi-am revenit! si ce dor mi-a fost de ea :))) Va pup pe amandoi si va urez un an minunat si plin de bucurii si sanatate! Muah!